Maleisië wilt geen hulp van VS bij zoektocht vliegtuig

De autoriteiten van Maleisië voelen weinig voor grootschalige Amerikaanse hulp bij het oplossen van het mysterie rond vermiste Boeing 777. Toch willen experts uit de Verenigde Staten erachter komen wat er is voorgevallen aan boord van het toestel, volgens The New York Times.

Volgens de krant willen de Amerikaanse inlichtingen en politiediensten achterhalen of de verdwijning van de vlucht veroorzaakt is door terroristen. Tot dusver is er geen bewijs voor gevonden, zo zeggen hooggeplaatste functionarissen. Als er toch sprake zal zijn van een terreur aanslag, lijkt het volgens betrouwbare bron “in niets op dingen die in het verleden gebeurt zijn’.

Experts uit de Verenigde Staten willen graag meer bij het onderzoek naar de vlucht betrokken raken, maar naar eigen zeggen worden zij op afstand gehouden. Maleisië zouden volgens functionarissen totaal geen behoefte hebben aan hulp, omdat zij niet willen dat buitenstaanders zullen denken dat zij zo’n belangrijk onderzoek niet aan kunnen.

De specialisten uit de VS lijken hierdoor in het duister te tasten over wat Maleisische collega’s hebben kunnen achterhalen. Zo wilt Amerika graag helpen bij het onderzoeken van de in beslag genomen computers van de piloot van MH370. Ze hebben echter weinig te horen gekregen over de uitkomst van de huiszoeking bij de piloot.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.