Klachten overvolle Kruidvat terwijl ondernemers op de fles gaan

Drukte bij Kruidvat vestigingen stellen mensen niet in staat om nog voldoende afstand te houden. En dat terwijl veel ondernemers intussen planken op hun ramen aan het timmeren zijn omdat ze wellicht nooit meer open gaan. Veel ondernemers gaan op de fles in Nederland. En daar moet wat aan gedaan worden.

Inhoud van pagina

Mensen klagen dat Kruidvat vestigingen op volle toeren draaien, terwijl veel ondernemers in Nederland met de hakken in de sloot zitten. Anderen durven vanwege het coronavirus de Kruidvat niet meer in. "Niemand had buiten een mondkapje op", is een van de reacties.

Berichten op sociale media circuleren dat het onmogelijk is om in verschillende Kruidvat vestigingen voldoende afstand te houden. "Gooi die Kruidvat dicht, nu meteen!", zou je kunnen schrijven.

Maar laten we duidelijk zijn: niet vanwege het virus!

Nee, een groter probleem: veel ondernemers gaan kapot.

Het is een feit dat veel ondernemers keihard geraakt worden. Er worden faillissementen aangevraagd, huizen worden verkocht, geld geleend, en nog veel meer.

Puur uit noodzaak om hun kop nog boven water te kunnen houden. Tegelijkertijd zijn winkels als de Kruidvat nog altijd geopend en worden de afstandsregels aan de laars gelapt.

Post op Facebook:

“Ben net voor het eerst weer naar de Kruidvat in de stad geweest om vitamine D te halen. Was kei druk, allemaal mensen daar buiten zonder mondkapje. Ik heb hem buiten gewoon opgehouden. Ben gelijk naar huis gegaan en voelde me totaal niet op mijn gemak.”

Reactie:

“Ik ben net gevlucht uit de Kruidvat, want men loopt zo een beetje over je heen, en het personeel doet ook absoluut geen moeite tot het houden van afstand. Ook kreeg ik teveel last van mijn rug, maar dat was niet de reden van vertrek.”

Reactie:

“Wat toevallig. Ik doe net een post over onze Kruidvat openbaar op mijn eigen tijdlijn. Het lijkt een structureel Kruidvat probleem te zijn als ik uit mijn hoofd naar vestigingen en de indeling ervan bekijk. Mensen die deze Kruidvat kennen, weten dat 1,5 meter afstand houden onmogelijk is”

“Zo langzamerhand heb ik wel zoiets dat bepaalde dingen buiten proportioneel zijn, en niet nodig zijn, of anders kunnen. Neemt niet weg dat ik me als braaf schaapje blijf opstellen, en de regels altijd opvolg. Maar genoeg is genoeg. Ergens houdt de flexibiliteit op, en daarin ben ik vast niet de enige.”

Eindoordeel

De vraag is of we moeten willen dat deze Kruidvat vestigingen open zijn, terwijl veel horeca ondernemingen, kappers, kledingwinkels en meer op de fles gaan.

Ze moeten stoppen met bepaalde ondernemingen voorrang te geven. Alles moet open. Het sluiten van winkels mag niet gebeuren als je kijkt naar de huidige situatie.

Maar het is ook een groot probleem dat rijken, rijker worden, terwijl armen, armer worden. De grote kloof tussen rijk en arm blijft groeien. Monopolyen zorgen voor nog meer macht en controle in de toekomst.

Mensen worden bewust veel schade toegebracht door buitenproportionele maatregelen die gelden. Het gaat om zaken waar jarenlang keihard aan gewerkt is. Voor velen hun levenswerk, hun lust en hun leven.

Het is hoog tijd dat ondernemers eens goed achter hun oren gaan krabben. Vooral horecaondernemers als je Hugo de Jonge op zijn woord mag geloven dat het nog lang duurt voordat de horeca open mag en/of kan.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.