Journalist probeert Thierry te framen, maar lukt haar niet

Nederland moet gewoon weer open, we moeten stoppen, aldus Thierry. Goede uitspraken vindt Nieuwsbezorger.nl. Constant proberen ze Thierry the 'framen' op een manier alsof hij de grootste racist van Nederland zou zijn.

Integendeel zegt Thierry: "Er is niemand die minder racistisch is dan ik. Ik ben de minst racistische politicus van Nederland." En heel eerlijk gezegd, wij geloven hem. Is FvD dan nog de enige partij die ons land kan redden?

Bron: DeStentor

Thierry “Corona is niet veel gevaarlijker dan een stevige griep. 99 punt zoveel procent van de mensen die het krijgt, wordt ook gewoon weer beter. We weten steeds beter hoe we het moeten behandelen. Nederland moet gewoon weer open, we moeten stoppen”

Journalist: “Waarom gebruikt u daarbij retoriek als Ausweis, en dat soort termen? Waarom is dat dan nodig eigenlijk?”

Thierry Baudet: “Nou, dat vind ik wel een grappige term, want ik voel me ontzettend in mijn vrijheid ingeperkt en ik denk heel veel mensen in Nederland, doordat we gewoon die avondklok hebben, we mogen gewoon de straat niet meer op.

Journalist: “Waarom moet je dat vergelijken met iets als een Ausweis, je beledigt er misschien groepen mee die zich gekwetst voelen daardoor.“

Thierry Baudet: “Ik denk dat we een beetje op moeten houden in Nederland met dat spel dat iedereen zich beledigt en gekwetst voelt. Ik denk dat het duidelijk is dat het met een sardonische knipoog wordt gezegd. Als mensen zich heel erg gekwetst voelen daardoor, dan kunnen ze zich melden bij mij, en dan zal ik het aan  ze toelichten. Maar volgens mij is het punt volstrekt duidelijk, het is een absurde maatregel. Dat eigenlijk.”

Journalist: “Ik sprak vandaag een politicoloog en die zei dat je niet meer dan een fatsoenlijk alternatief bent voor Wilders, bijvoorbeeld nu.”

Thierry Baudet: “Ja, natuurlijk zeggen ze dat. Dat is de manier waarop het kartel zich in stand houdt, door uitdagers af te doen als niet fatsoenlijk. Dat is het spel.”

Journalist: “Dat heeft natuurlijk te maken met racistische en antisemitische opmerkingen.”

Thierry Baudet: “Ach,wat een onzin. Er is niemand die minder racistisch is dan ik. Ik ben de minst racistische politicus van Nederland.”

Journalist: “Maar dat hele antisemitische dat aan je kleeft, wat vind je daar dan van?”

Thierry: “Dat vind ik belachelijk en weerzinwekkend. Ik geloof helemaal niet dat dat aan mij kleeft. Ik geloof wel dat mensen dat proberen op ons te plakken met allerlei belachelijke verwijten. Maar het is op geen enkele manier een standpunt waarin ik mij herken, of wat ik uitdraag, of wat ik vind.”

Journalist: “Waar je ook geen afstand van hebt genomen?”

Thierry: “Wel degelijk. In elke toonaard. Elke keer opnieuw.”

Journalist: “Oh ja?”

Thierry: “Wil je dat ik het nu weer doe?”

Journalist: “Nou, ja.”

Thierry: “Ik neem in alle toonaarden afstand van alles dat te maken heeft met racisme of antisemitisme of nazisme of homofobie of tegen bepaalde mensen zijn vanwege afkomst of kleur of wat dan ook.

We zijn een inclusieve beweging. Ik vind dat iedereen die van Nederland houdt, die is welkom in Nederland om ons land te versterken. En samen moeten we deze vrijheidsstrijd winnen.”

Journalist: “Als je dat allemaal zo vindt, waarom gebruik je dan die retoriek?”

Thierry: “Ik gebruik helemaal geen retoriek.”

Journalist: “Nou, jawel.”

Thierry: “Welnee.”

Journalist: “Ja, kom op.”

Thierry: “Het woord ‘Ausweis’ voor een bewijs dat je tegen de avondklok in mag is toch niet...”

Journalist: “Wat is een Ausweis, weet je dat?”

Thierry: “Het is gewoon een Duitse term voor papieren hé.”

Journalist: ”Helemaal niet, Ausweis werd gebruikt door de Duitse bezetter in Nederland, om Nederlanders te kunnen laten werken, die na de avondklok nog op straat waren.”

Thierry: “Ja, misschien.”

Journalist: “Zo zei je het wel.”

Thierry: “Nee, zo zei ik het helemaal niet.”

Journalist: “Zo is het opgetekend in ieder geval.”

Thierry Baudet: “Wat is dit toch een grappig spel waar je altijd ingeluisd wordt door journalisten. Wat hier dus gebeurt, hier wordt dus heel bewust een soort misverstand gecreëerd, alsof ik dwangarbeid zou willen ofzo?”

Journalist: “Nee dat zeg ik toch helemaal niet.”

Thierry Baudet: “Dat is helemaal niet aan de orde. Het is gewoon een speelse verwijzing naar de bizarre situatie waar we nu in zitten. Dat is toch een verzetsopmerking.”

Journalist: “Nee.”

Thierry: “Ik ben een tegenstander van de avondklok. De nazi’s hebben de avondklok ingevoerd. Dus dan ben ik toch niet een nazi als ik tegen de avondklok ben. Ik ben juist tegen de avondklok, niet een voorstander ervan.”

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.