Ivermectine helpt in later stadium corona besmetting

Dr. Pierre Capel ging in gesprek met Drs. Pieter Kuit in een video op het Youtube kanaal van BPOC2020 (Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020). Er werd gesproken over het geneesmiddel Ivermectine.

Inhoud van pagina

Uit de informatie die gegeven wordt in de video is duidelijk dat corona in later stadium nog te behandelen is met geneesmiddelen als Ivermectine & Hydroxychloroquine.

Dr. Pierre Capel: “Ivermectine is ongeveer net zo’n doorbaak in deze eeuw geweest als penicilline in de vorige eeuw.”

“Dat anti-parasiet is wat antiviraal, omdat het namelijk transporteert in een cel, maar bij het virale RNA, de kern in moet worden gebracht. Dat wordt geremd door Ivermectine, dus ook al komt een virus een cel in, kan je dit remmen met hydroxychloroquine.

Daardoor kan die niet naar de kern als je Ivermectine geeft. Dit is een geneesmiddel wat ook in de veterinaire wereld overal gebruikt wordt, omdat het parasitaire informatie niet naar de kern brengt, dus het werkt tegen malaria en rivierblindheid.”

Drs. Pieter Kuit: “Begrijp ik goed dat waar HCQ in de beginfase heel nuttig is, dit ook als je al ziek bent effectief zou kunnen zijn?

Dr. Pierre Capel: “De artsen die dat doen worden voor de senaatscommissie afgebrand. Want het mag niet, maar het heeft nog een nobelprijs in 2015 gekregen.”

In een artikel op De Gelderlander is te lezen dat hoogleraar epidemiologie van tropische infectieziekten Teun Bousema heel graag zou willen zeggen dat het medicijn het wondermiddel is tegen corona zoals hier te lezen. Toch is hij terughoudend erin omdat hij absoluut geen voorstander is van het inzetten van medicijnen zonder duidelijk bewijs voor effectiviteit.

Eindoordeel

Als het waar is dat dit geneesmiddel echt werkt in latere fases dan kan dit veel mensen helpen met sneller te verbeteren als ze het coronavirus hebben opgelopen. Misschien is beter onderzoek nog nodig als we uit moeten gaan van de mening van Teun Bousema. En als dat zo is, laat dat dan zo snel mogelijk starten.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.