Is de enige uitweg het vaccin?

Ieder mens interpreteert data anders. Sommige deskundigen zijn van mening dat we spreken van een pandemie. Zo heeft iedereen zijn eigen mening of kijk erop na gehouden.

Andere deskundigen zeggen weer dat het vaccin niet de enige uitweg is. Wat is de juiste uitweg uit deze coronacrisis als het aankomt op het vaccin?

Minister de Jonge wilt in ieder geval halverwege 2020 beginnen met het vaccineren van mensen tussen de 18 en 60 jaar oud. Zelfs de gezonde mensen. Is dit een goed plan? Wat kunnen we uit onderstaande informatie halen?

Als je kijkt naar de RIVM Data zelf; de piramide geeft aan hoe het staat met de klinische gegevens rond corona. Wat er staat is dat 98% van mensen die besmet raken, zijn weinig ziek of hebben geen klachten. 1 tot 1,5 procent komt in het ziekenhuis en 0,25% belandt op de IC. Dat zijn de officiële cijfers van het RIVM.

De conclusie is dat veel mensen (98% minimaal) al voldoende weerstand kunnen opbouwen na besmet te zijn geraakt. De vaccinatie moet genomen worden voor de 2% in de piramide. Daarvan is dus 1,5% wel besmet, maar zullen niet komen te overlijden. Uiteindelijk komt daarvan weer 0,25% te overlijden. Dat is waar wij het vaccin voor nemen op dit moment.

“Immuun zijn kan je niet tegen een ziekte die niet eerder bestaan heeft.” Zegt professor Frits Rosendaal.

De coronabesmetting is niet nieuw, maar bestond al in een andere vorm. Kruisimmuniteit is ontstaan door meerdere coronavirussen. Daardoor ben je meer immuun voor dit virus. De witte bloedcellen in je lichaam helpen je uiteindelijk het virus SARS-2 te bestrijden. In principe kan je lichaam het dus gewoon aan zonder een vaccinatie te nemen.

‘Het is geen heel groot probleem voor de Nederlandse populatie’ zoals Professor Dr. Theo Schetters zei. Het klinische beeld ontbreekt. Waar wel het probleem ligt is dat mensen die bijvoorbeeld met een gebroken been of een ontsteking het ziekenhuis binnenkomen, en dan eerst een coronatest moeten nemen en positief lijken te zijn, ze ook als corona patiënt mee tellen in de statistieken.

Is die persoon wel echt besmettelijk?

Je wilt dan degene die een positieve test hebt gehad op een andere afdeling krijgen omdat anders andere besmet kunnen worden. Maar met de positieve test kun je niet vertellen of iemand nog echt besmettelijk is, enkel dat iemand al het corona virus bij zich draagt. Besmettelijk zijn is niet perse zo dat je het over kunt dragen op andere personen. Dus niet perse direct besmettelijk, ongeacht de positieve PCR-test.

Feitelijk krijg je daardoor een verkeerd beeld van de toename op de IC van het ziekenhuis. Het is lastig voor de normale burger om te begrijpen in wat voor situatie we zitten. De tweede golf viel juist enorm mee in vergelijking tot de eerste golf in het eerste kwartaal van 2020.

Is massaal vaccineren nodig?

Massaal vaccineren is niet nodig onder de Nederlandse bevolking. Meer dan 93% die overlijden aan corona, of in die leeftijdscategorie, overlijdt eigenlijk aan iets anders (onderliggende klachten). De overige 7% komt te overlijden aan corona. Mensen boven de 80 die geïnfecteerd raken, daarvan overleeft nog altijd 75% het virus.

De vraag speelt natuurlijk wel of je anderen kunt doden door mensen met onderliggende klachten te besmetten. Hebben de mensen met onderliggende klachten dan wel het vaccin nodig?

Corona is ook al eerder vergeleken (IC-arts Armand Girbes) met een koekoeksnest. De koekoek stelt zichzelf centraal en daar wordt corona nu mee vergeleken als het aankomt op de ‘aandacht’.

Veel dingen zijn overdreven, of worden door de mensen zelf geïnterpreteerd als gevaarlijk. De meeste mensen zouden evengoed komen te overlijden als ze een griep zouden hebben in plaats van corona.

Helaas wordt veel op de coronahoop gegooid. De aandacht is misschien wel nodig om mensen zover te krijgen om dat vaccin te nemen. Maar als we echt gaan kijken naar het mortaliteitscijfer, wie er komen te overlijden, en wie er vatbaar zijn, dan kun je je eigen conclusies trekken.

Wat kunnen we doen?

Het meest voor de hand liggend is dat we een bepaalde doelgroep (meest kwetsbare) het vaccin moeten aanbieden. Jaap Goudsmit (viroloog) zei al eerder dat alle 60-plussers binnen twee maanden gevaccineerd moeten worden, en dan kunnen we weer verder met het leven. Je kunt gelijk met de griepprik gewoon standaard corona prikken bij de 60-plusser.

Doelgroep gerichte vaccinatie

Wegblijven van het massaal vaccineren van alle Nederlanders. Het is veel beter om bepaalde doelgroepen te vaccineren die echt kwetsbaar zijn zodat de lockdown maatregelen Van de 98 mensen zijn er 41 mensen besmet met corona geraakt.

Dit gebeurde pas na het vaccineren. Bovenop de 41 zijn er twee naar het ziekenhuis gebracht. Dit gebeurde pas na een eerste prik voor het vaccin toegediend kregen. Al meerdere corona uitbraken zijn in zorgcentrums geweest nadat er gevaccineerd zou zijn geweest.

De vraag is of er een correlatie zit tussen deze twee.

De vaccinatie strategie

Het grote probleem zit hem in het niet goed hebben onderzocht van de veiligheid van het vaccin. De vaccin is natuurlijk snel ontwikkeld en nu komen de resultaten steeds meer naar boven. Zelfs zorgmedewerkers of degenen die deze vaccins moeten prikken in de arm van anderen, beginnen te twijfelen aan de veiligheid.

Daardoor is de vaccinatie strategie in Nederland verkeerd verlopen. Het is een mislukte campagne. Vaccinaties zijn van groot belang voor veel verschillende virussen. Andrew Wakefield zei dat het mRNA vaccin het DNA kan veranderen.

Marjolein van Egmond had ook wat te zeggen. Wat is hier van waar? Helemaal niets volgens het Universiteit van Nederland. Het RNA kan wel de cellen indringen, maar heeft geen sleutel tot de kluis. Het mRNA vaccin kan dus niet je DNA veranderen.

In zeldzame gevallen kan het afweersysteem in de war raken van het vaccin. Daardoor ontstaan auto-immuun klachten die vervolgens per ongeluk je lichaam aanvalt. De kans daarop is kleiner dan 1 op 40.000. Niemand van de proefpersonen heeft deze bijwerkingen nog gekregen.

Als er een auto-immuunreactie zou ontstaan, en de kans klein is, betekent niet dat het niet kan gebeuren. Er is wel een kans dat later in je leven dingen fout gaan, maar daar weten we nog niet zoveel van. En bij andere vaccinaties zie je dat ook niet veel terug.

De nieuwe technologie die nu gebruikt wordt, en massaal wordt uitgerold, is volgens veel deskundigen geen goede strategie. Het is afhankelijk van de plek waar je het mRNA inbrengt, welke cellen het kan bereiken.

Het mRNA kan ook in spiercellen, levercellen of zelfs micellen terechtkomen. Als het in je zenuwcellen terechtkomt, blijft alles nog normaal functioneren? Veel zijn van mening dat er meer onderzoek nodig is voordat we verder gaan met het vaccineren van de bevolking.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.