Instagram haalt account Martijn Koning offline

Martijn Koning: "Instagram heeft mijn account verwijderd"

Eerder deze week heeft Martijn Koning karaktermoord proberen te plegen op Thierry Baudet. Echter pleegde hij karaktermoord op zichzelf. Dat is hier terug te zien.

Nu is het Instagram account van Martijn Koning met 23.000 volgers (ja, ik weet het, het zijn er teveel) platgelegd.

Er zouden veel klachten van mensen zijn binnengekomen. De kwestie wordt nu onderzocht door Facebook, het moederbedrijf van Instagram.

Update: account inmiddels weer online.

Bron: AD

Foto: Nieuwspaal.nl

Martijn Koning (cabaratier): “Goed. Vorig jaar had ik dit doodeng gevonden. Toen stond de Heer Baudet op 20 zetels. En dat is toch 1,3 miljoen mensen ofzo. En dan moet je toch even nadenken wat je zegt. Dan zou je Premier zijn geworden, en dan wil je niet degene zijn die een week daarvoor nog kritisch hebt toegesproken.

Dan gaan er in de app-groep zeker grappen gemaakt over wat er met mannen met een grote kin en een spleetje tussen hun tanden moet gebeuren. Maar ik hoef mij totaal geen zorgen te maken. Ik moet van Eva de splinter partijen doen. Sorry de Heer Azarkan, dat ik u bijna niet ga noemen, u bent natuurlijk een serieuze splinterpartij. Een echte splinter. En u hebt mij helemaal niet nodig om uw partij belachelijk te maken.

Meneer Baudet is natuurlijk een splinter, splinter partij. Zo’n klein stukje, dat je pas na drie dagen merkt dat het puntje van je tandenstoker nog ergens tussen je tanden zit. U wordt weleens vergeleken met Donald Trump en dat klopt wel. Je hebt minder macht dan vroeger en iedereen probeert de tijd dat u het middelpunt van de aandacht was, zo snel mogelijk vergeten. Het lijkt me voor u vervelend dat u op dit punt bent aangeland. Maar voor mij is het ook niet leuk. Het zegt ook wat over mijn status dat ik u moet toespreken. Ik doe er officieel niet meer toe.

U toespreken is natuurlijk voor cabaretiers niet de Champions League. Het is meer dat je na afloop van een wedstrijd in de Keukenkampioendivisie de ballenjongens moet interviewen. Maar ik voel met u mee. Al uw mooie dromen zijn vervlogen en nu moet u ineens naar mij luisteren. Hartstikke leuk natuurlijk dat het Britse Koningshuis het eens is met u ideeën over homeopathische verdunning, maar die mogen niet stemmen.

Nog maar één week en dan is het feest voorbij, en ik ken dat gevoel. Ik was heel vaak, tot heel laat, in een pikdonkere disco, en dan zag ik er slecht uit, ongewassen, en me broek een paar keer ondergekotst, en dan wist ik, zo meteen dan gaat dat licht aan en dan ziet iedereen mijn sneue toestand. En dan droop ik alleen af en dan werd ik niet eens nagekeken. U zit vlak voor dat moment en er loopt al iemand naar het licht.

Ik heb echt nagedacht over wie nog op u zal stemmen. En mensen zeggen dat alle antisemieten op u gaan stemmen. Maar dat geloof ik niet. Die trappen heus niet in de antisemitische opmerkingen van u en uw vrienden en zij weten ook wel dat uw vriendin Joods is.

Zometeen wordt u vader van Menachem of Sarah baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet. Maar als ik een racist was zou ik denk ik ook niet op u stemmen. U zegt wel braaf dat Europa wit moet worden enzo. Maar u bent zelf natuurlijk behoorlijk homeopathisch verdunt met allerlei Indonesisch DNA.

Racisten hebben misschien een mankement aan hun hersens, maar met hun ogen is niets mis. Kijk, stemmen ze u aan de macht, wordt iedereen met een zwarte kleur eruit gegooid, maar dan krijgen we ineens heel veel Aziaten hier. En dan belanden we van de regen in de ajam.

(Moment dat Thierry weg loopt)

Dit is eigenlijk wat er altijd gebeurt. Maar u roept steeds dat de peilingen niet kloppen en wie weet, u staat nu op 3 zetels, maar misschien worden het er uiteindelijk wel 4, of 2, of 1. En dan zit Thierry straks in zijn eentje in de kamer.

En dan moet die na de zoveelste ruzie bij zichzelf weglopen. Nou ja, is wel rustig als die in een appgroepje met zichzelf zit. Als het dan gelekt wordt, dan weet je in ieder geval van wie het is. Maar hoe dan ook, laten we heel erg eerlijk zijn. Baudet komt natuurlijk nooit aan de macht. En daarom heb ik eigenlijk geen zin om heel vervelend tegen hem te doen.

Niemand wil met hem regeren, maar niet vanwege zijn denkbeelden. Maar gewoon omdat ze hem nergens voor nodig hebben. Hij gaat niet eens ruiken aan de macht. Daarvoor komt hij er te ver vandaan te zitten. Hij gaat niets ruiken, behalve leegte. Er is groepsimmuniteit. Baudet is als het coronavirus op een onbewoond eiland.”

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.