Kaalslag dreigt voor kleding- en woonwinkels

Kaalslag dreigt voor huidige situatie van kleding- en woonwinkels. Volgens brancheorganisatie INretail is de omzet gekelderd met 60 tot 100 procent van bijna driekwart van de winkels die gedwongen zijn hun deuren gesloten te houden vanwege coronapandemie.

Volgens INretail is het veilig om winkels op 3 maart te openen. Om echt nog het tij te kunnen keren moeten winkels zo snel mogelijk heropend worden. Mark Rutte heeft donderdag in de Tweede Kamer aangegeven dat er weinig ruimte voor versoepeling is na het afsluiten van de nu geldende lockdown tot 2 maart.

Uit onderzoek van INretail is gebleken dat 72 procent van 1300 leden erg bezorgd is over hoe zij verder moeten. Een paar weken geleden stond de teller nog op 63 procent. Wanneer er teveel winkels omvallen, dan is het onmogelijk voor overgebleven winkels om te overleven.

Kortom: uiteindelijk valt alles om als een kaartenhuis.

Eindoordeel

Zoek maar eens op wat ‘kaalslag’ betekent. Een kleine tip (het heeft met slopen van gebouwen te maken). Hoe hoog zal de teller van 72 procent stijgen als deze lockdown voortduurt? Ondernemers zullen niet in staat zijn deze klappen nog op te vangen. De reserves zijn allang verbruikt.

NEE, HET IS GEEN LULKOEK:

Lees hier het volledige bericht op MSN.com voor als je ons niet gelooft 😉

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.