IC-arts Anke walgt van polarisatie en stopt met TV kijken

IC-arts Anke heeft ons wat te vertellen. Op verschillende mediakanalen heeft ze haar beklag gedaan over de toenemende polarisatie in ons land.

En dat nou net op kanalen die juist deze polarisatie al gedurende het jaar aan het creëren zijn.

In de zomer dachten ze bij een 2e golf de reguliere zorg nog wel overeind te houden. Dat lukte helaas niet helemaal. De toestroom van patiënten ligt op dit moment veel lager, maar er wordt al vanaf oktober non-stop (vanwege afname zorgmedewerkers) hard door gewerkt.

Ze heeft echt jongere mensen op de IC zien liggen. Ze weet een meisje van 20 te benoemen. Verschrikkelijk nieuws uiteraard. Had dat meisje ook onderliggend lijden? Het is maar een vraag.

Verder komen er mensen met longproblemen (vele jaren gerookt) en conditieverlies (kan ook stress zijn) te zitten die niet eens op de IC hebben gelegen. En of het 'Corona' is, is altijd nog maar de vraag.

Ze kan slecht tegen meningen op tv

Ze kijkt geen televisie meer, net als haar collega’s. Begrijpelijk als je ziet hoe vaak daar besproken wordt hoe heftig het virus kan zijn en later weer blijkt dat het allemaal uiteindelijk weer mee viel. Anke mist het constructieve denken terwijl zij hard moet doorwerken (ze heeft gelukkig nog werk).

De oorlog wordt erbij gehaald

Anke wilt de oorlog er eigenlijk niet bij betrekken, maar het moet toch even gedaan worden.

Anke: “Ik wil geen vergelijking met de oorlog maken, maar in 1944 wisten mensen ook niet dat de oorlog in 1945 voorbij zou zijn.”

Nou, dat is goed. Dan pakken we even een voorbeeld van een oorlog erbij.

Maar dan moeten we wel terug naar 1941:

“Het hoofdbestuur van het Rode Kruis in Nederland heeft tijdens en na de Tweede Wereldoorlog gefaald bij de hulp aan Joden. Ook Nederlandse politieke gevangenen in Duitse kampen kregen geen hulp van het Rode Kruis, terwijl andere landen zoals Noorwegen daar wel in slaagden. Het bestuur werkte ook mee aan anti-Joodse maatregelen, zoals het uitsluiten van Joden voor de Bloedtransfusiedienst. Het hoofdbestuur heeft niet gecollaboreerd met de bezetter, maar is wel heel ver meegebogen met de eisen van de ‘nieuwe tijd’.”

Bron: https://www.rd.nl/artikel/731094-rode-kruis-faalde-bij-hulp-aan-joden-in-oorlog

Soms kun je ze beter ziek maken

En dat sluit precies aan op wat Anke ons wilt vertellen.

Anke: “We hebben er veel van geleerd, er zijn nu twee medicijnen die we toedienen, waardoor meer patiënten net langs de ic scheren. We redden het net wat beter.”

Bron: https://www.destentor.nl/apeldoorn/ic-arts-anke-42-kijkt-geen-tv-meer-ik-hoef-het-allemaal-niet-meer-te-zien~a49f1701/

Geeft het onderstaande niet aan dat ze in de begin van de coronapandemie geen idee hadden waar ze mee bezig waren?

Richtlijnen worden je voorgeschreven, en je hebt je er maar aan te houden. Je weet immers zelf ook nog niet wat je met het nieuwe zeldzame virus aan moet.

Nu worden er medicijnen toegediend waardoor patiënten dus toch de IC kunnen vermijden. Was dit begin 2020 al gebeurt, dan had dit wellicht veel coronadoden kunnen voorkomen.

De IC behandelingen (op de buik beademd) in deze heftige korte piek waren namelijk niet goed voor de corona patiënten. Dat kun je hier teruglezen:

https://nos.nl/artikel/2344836-behandeling-coronapatient-verbeterd-artsen-hopen-op-30-procent-minder-sterfte-op-ic.html

Bovendien moet je niet vergeten dat veel zeldzame ziektes over het hoofd werden gezien en deze behandeling dus fataal geweest kan zijn.

30% minder vaak naar de IC. En 30% minder dat overlijdt op de IC, zoals NOS ons weet te melden.

Dus 3 van de 10 personen hoefden niet naar de IC. Vervolgens per 10 op de IC hadden er 3 personen gered kunnen worden. Dat zijn er nogal wat.

Maar goed; bepaalde medicijnen mochten niet gebruikt worden (bewust tegengehouden).

Anke: “Mensen doen alsof de maatregelen ons in de greep houden, maar het virus houdt ons in de greep. We moeten gewoon nog even volhouden met zijn allen, tot de vaccinaties hun werk gaan doen.”

Dus deze IC-arts, die geen televisie meer kijkt, al sinds oktober 2020 non-stop hard door moet werken, weet ons exact te vertellen dat de vaccinaties hun werk gaan doen?

Op basis van welke cijfers/statistieken kan zij onderbouwen dat het virus ons in de greep houdt in plaats van de opgelegde maatregelen? Ik kan ze namelijk nergens vinden.

Anke: “Ik probeer thuis niet meer met werk bezig te zijn. Dan moet het gezellig zijn, maar precies die druk is dan ook weer vervelend. Ik probeer niks te doen, te wandelen, met de kinderen te zijn.”

Anke. Verdiep je even in de feiten in plaats van niks te doen. Ja. Ontspanning is ook belangrijk. Maar nu met een artikel komen die vol met onwaarheden staat en nog meer angst moet zaaien onder de bevolking is onnodig.

Anke: “Deze tweede golf is zo mogelijk nog moeilijker door de polarisa­tie, de chaos in de maatschap­pij.”

Ik vind het zo jammer dat ik me iedere keer weer gedwongen voel om te reageren. Probeer een goed beeld te scheppen voor wie deze chaos heeft aangericht in de maatschappij. Kijk welke media een jaar lang bezig zijn met polariseren.

Kijk naar de privileges die velen hebben gekregen en anderen moeten missen. Kijk naar wie nog geld verdient en zijn gezin kan onderhouden en welke niet. Kijk naar de bewegingen die over racisme gaan wat heel niet zo erg in Nederland speelt.

Anke: “Speciale coronaziekenhuizen, noodhospitalen of wat mensen ook bedenken, ik luister ernaar en denk alleen maar: hoe dan? Het kan materieel allemaal wel, de tenten zijn er, de gebouwen zijn er, maar het personeel is er niet.”

En net als je denkt dat Anke het eindelijk begrijpt dat ‘speciale coronaziekenhuizen of noodhospitalen opgezet moeten worden, gaat het om iets anders. Personeelstekort!

Ik dacht even dat je het ging hebben dat het niet kan dat mensen gedwongen puur op ‘vermoeden’ straks in ziekenhuizen komen te liggen.

Een complot? Nu misschien nog wel.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.