Honderden ondernemers geraakt door verwoestende uitslaande brand

Steeds vaker krijgen we te maken met grote branden in panden die ondernemers raken. Hoewel de ondernemers al hard geraakt worden versnellen deze branden dat proces.

Zondag was er een grote brand in Capelle aan den IJssel. De schade loopt op in de miljoenen euro’s. Rond 11 uur begon de brand in de meubelzaak en andere panden ernaast konden ook niet gered worden. Het is onduidelijk of mensen aanwezig waren in het pand. (bron)

Maar niet alleen in Capelle aan den IJssel was het raak vandaag. Ook in de gemeente Ommen bleek een zeer grote brand te hebben gewoed in het bedrijf Palmexpert in Giethmen. In het pand zelf stonden gasflessen waarvan er een paar met zekerheid ontploft zijn. Ook dit pand is verloren gegaan. (bron)

Het treinverkeer tussen Dalfsen en Ommen werd stilgelegd omdat brandslangen over het spoor moeten lopen om water te kunnen transporteren. Aan alle kanten sloegen de vlammen uit het pand en daar kwam veel rook bij vrij.

Het bedrijf doet handel in bomen en planten en het is voorlopig niet mogelijk om buitenverkoop op het terrein van het bedrijf nog toe te laten en mensen moeten rekening houden met vertragingen in de bestellingen die online zijn gedaan. Rond 22:00 uur gaf de brandweer te kennen nog even nodig heeft met nablussen.

3 dagen terug (19 maart) was er een grote brand in een loods in Kiel-Windeweer (Groningen). (bron)

Op diezelfde dag, op de vrijdagochtend, kreeg de brandweer rond 06:15 uur een melding over een uitslaande brand bij een restaurant in Dordrecht. Op beelden zijn de uitslaande vlammen ook duidelijk te zien. (bron) Zie hieronder:

Op 14 maart was er uitslaande brand in een bijgebouw op een afgesloten terrein in Enschede. Bij aankomst van de brandweer stond het gebouw al in lichterlaaie. (bron)

Op zondag 7 maart heeft er een uitslaande brand gewoed in een woning in het centrum van Kampen. Omdat het om een brand in het centrum ging, werd het als ‘grote brand’ beschouwd. (bron)

6 maart was het raak in Amsterdam West. Een enorme vuurzee ontstond rond 21:00 uur. Bewoners uit de buurt zagen het allemaal gebeuren. Ook hoorden ze knallen. (bron)

Op 12 januari 2021 was het raak in een monumentaal pand te Utrecht. Het ging om een complexe brand waarbij de brandweer moeite had om het te blussen. Die brand brak rond 20:35 uur op 11 januari uit in het CAB-gebouw. Hier zijn onder andere ruimtes voor opnames, oefenstudio’s voor muzikanten en een bijgelegen concertzaal te vinden. (bron)

19 februari bedrijfsloods in Eemnes. (bron)

Bedrijf gespecialiseerd in boomverzorging.

28 februari korte tijd brand in groot pand aan Johan Wagenaarstraat in Leeuwarden. (bron)

Foto: Nu.nl

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.