Hoe ze je afleiden van de basis

Elke keer die afleiding. Je weet haast niet meer waar je het moet zoeken. In het eerste kwartaal van 2020 begon het al. Ze kwamen met een ‘intelligente lockdown’.

Althans, dat zei Rutte. Was dit wel zo intelligent? Jazeker, kijk maar naar andere landen. De maatregelen die zij genomen hebben zijn veel heftiger. Maar nu zelf met heftigere maatregelen zitten dan die landen waar hij naar verwees.

En covid-19 is ook alweer bijna weg, net als eerst covid-19 de griep over had genomen, neemt nu de Britse variant covid-19 over. Moeten we dan straks geloven dat de B.1.1.7 echt zo groot gaat worden omdat we ook de koudste wintermaand ooit tegemoet gaan? Nu zijn het je kinderen. Ze moeten je afleiden. Hoe ga je nog ooit terug naar de basis als ze je afleiden met allerlei rare regeltjes die niet kloppen of maatregel op maatregel gooien.

Constant gaat iedereen meegesleept worden in het verhaal en er is geen weg meer terug. Het is lastig om terug te kijken, als er voor je zoveel meer nog ligt om op te lossen. En wat is wel of niet waar? Zoveel onwaarheden, maar ook rare waarheden ertussen. En het is aan ons om die puzzelstukjes bij elkaar te zoeken. Kunnen we de knoopjes nog aan elkaar vastknopen.

Waarom mogen die zorgmedewerkers nu allemaal zo’n bewijs bij zich dragen? Waarom die bezorgers van cafetaria’s of restaurants die weer gelinkt zijn allemaal aan Thuisbezorgd, hoe groot is die nu wel niet aan het worden? En is die niet al overgenomen misschien door een grotere corporatie van bovenaf?

Als dat echt zo zou zijn, mag dan wel als complot klinken, maar als… ja, hoe groot is dat Monopoliespelletje dan al wel niet. En dan kan er met gemak meer commissie gevraagd worden want ze bezorgers zijn drukker dan ooit tevoren nu de restaurants e.d. gesloten zijn. Daardoor komt uiteindelijk de horeca met veel meer kosten te zitten omdat ze meer geld moeten afdragen per bestelling die gedaan wordt.

Bovendien is dat bewijs weer een soort van beloning voor die mensen, ze mogen toch na 9-en naar buiten. Het geeft ze een goed gevoel ten opzichte van anderen die thuis moeten blijven. Zie anderen gestraft worden en het doet je een gevoel geven alsof je zelf beter bent dan diegene. Als je dat dagenlang ervaart kan dat je gedrag veranderen ten opzichte van die personen. Misschien zelfs als je minderen zien. De mensen van bovenaf denken gewoon in percentages.

Laten we zo’n 40% van de bevolking pakken dat die ieder geval dat bewijs in handen krijgen, of laten we van het minimale uitgaan (20%) ongeveer), maar in de media breng je natuurlijk ook tegelijkertijd heel heftig erin dat je gestraft wordt als je nog na 9-en naar buiten gaat. Berichtgevingen zijn naar buitengekomen dat er De mensen die een bonus aan moesten vragen, moesten echt wat ervoor doen.

Als ze het gewoon gestort kregen was het veel simpeler geweest. Nu moesten ze dus elke keer erom vragen soort van, er meer naartoe neigen, elke keer vooruitkijken of ergens naar moeten streven, en daar komt het psychologische aspect weer goed naar voren. Als ze dan ervoor zorgen dat de bonus nog niet gestort is voor iedereen, dan gaan de mensen die recht hebben op de bonus natuurlijk er om smeken bijna.

Ja, en zij dan? Wij willen ook een bonus. Dit is pure hebzucht eigenlijk. Mensen gaan steeds meer geld willen. Ze willen rijker worden. De armen moeten armer worden. Mensen doen afstand van je. Zij hebben zich verheerlijkt aan die hoge bonus die ze wel goed konden gebruiken.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.