Hoe de bedrijven gepakt worden in Coronacrisis

De horeca ligt al sinds de beginperiode van Corona plat. Maar dan ook echt volledig plat. Ze zijn sindsdien niet meer open geweest. Wel geprobeerd, maar met de gevolgen van dien.

Torenhoge boetes zijn uitgeschreven, kroegen zijn gesloten, of zelfs dichtgetimmerd. Het is belangrijk om een breder publiek te bereiken.

Het gaat om de economie van ons koude kikkerlandje. Ik verbaas me oprecht over de dingen die gebeuren in Nederland. En waarom wordt dit nog toegelaten dat we ons zo kapot laten maken is dan de vraag.

De droge horeca heeft vrijwel geen besmettingen, terwijl supermarkten veel meer bijdragen aan de besmettingen. Wat is eigenlijk het belang erbij om de kroegen dicht te gooien? Nog zo’n goede vraag.

Hotels konden nog wel even openblijven inclusief restaurants. Maar de kroegen zijn allang opgegeven. Ze zijn niet belangrijk genoeg voor de economie. Neem als voorbeeld dat de voorman van de horeca met een mooi verhaal komt, maar wordt uitgelachen door de politica.

En dan wordt er geroezemoesd over hoe ze wel aan een andere baan kunnen komen. Als je dat zegt dan kan je er respect voor opbrengen. Maar als er iets verdraaid wordt, dan irriteer je je eraan.

En Halsema verklaarde dat ze de afkomst van de financiering van veel horecazaken niet weten. En wellicht is dat ook een van de redenen dat ze zo gemakkelijk gesloten worden. Het is van groot belang dat alles aangepakt wordt, wij betalen daar belasting voor.

Maar er is nog meer aan de hand. De horeca in Nederland, ieder geval in Amsterdam - is in handen van een aantal blokken. Individuele zaken heb je wel, maar je hebt ook een aantal blokken. Een groep heeft bijvoorbeeld 60, 80 of 120 tenten, dit zijn de grote groepen. Deze hebben een goed bankkapitaal opgebouwd in de afgelopen 5 jaar.

Deze kopen nu in raptempo voor een appel en een ei, de kleinste horecazaken van mensen die het niet meer kunnen bolwerken. Deze grote groepen hebben een langere adem.

Wat gebeurt er nu als je dit beleid aanhoudt? Aan het einde van Corona, zijn de groter, groter geworden, en zijn de kleinere zijn weg.

Dus eigenlijk iemand die zijn leven lang hard gewerkt heeft, eigenlijk geen grote reserve heeft opgebouwd, moet uiteindelijk zijn tent sluiten omdat ze overgenomen worden door de grotere partijen. Dus je krijgt ook in de horeca een soort van multinational achtige vorm van werk.

Dit zijn bedrijven die tussen de 50 en 100 miljoen euro gaan verdienen. Deze gaan harder lopen dan ooit. De coronacrisis maakt de rijken, rijker. De armen worden armer. Hierdoor ontstaat er een grotere kloof tussen de inkomsten van mensen die nu lijden, of anderen die juist profiteren van deze crisistijden.

Hoe gaan we de ondernemers nog helpen is de vraag. Als dit zo aan blijft houden, zullen nog veel horecaondernemers onder de crisis van corona lijden.

Maar dan niet door corona zelf, maar vanwege de heftige toegepaste maatregelen van het kabinet op basis van advies van het OMT. En het OMT heeft zich weer te verantwoorden aan de World Health Organization. Hoelang blijft dit nog voortduren?

Alle richtlijnen volgens het RiVM worden constant opgevolgd, en alsnog blijven besmettingen oplopen. Het begon al met Jaap van Dissel, waar die 6 miljoen van zijn vermogensrekening weg heeft gehaald in de begin van de coronaperiode en dat hij gezegd had tegen zijn vermogensbeheer dat hij het moest stallen.

Hoe komt hij aan zoveel geld? Is er sprake van voorkennis? Ja, die voorkennis zal er vast en zeker zijn geweest als je nu kijkt naar de protocollen die het WHO al direct heeft geleverd. En als je gaat kijken naar Ab Osterhaus, die heeft natuurlijk ook grote belangenverstrengelingen in dit verhaal.

Zijn zij degenen die er verantwoordelijk zijn in Nederland dat de kroegen nog altijd gesloten zijn? Mogen we dan echt geen pleziertje meer hebben? En welke rol speelt Diederik Gommers in dit hele verhaal. Je hoeft het geld maar te volgen, en je komt uit bij Jan Kluytmans.

Die zit diep met zijn handen in de snel testbeleid. Het verdienmodel van een teststraat van een beetje kleine teststraat is 5000 euro per dag met 1 teststraat. Diederik Gommers heeft patent op ventilatie (wat ook veel speelt nu met de aerosolen). En wat gebeurt er in andere landen?

De conclusie is dat de medische sector en virologen, een enorme grote rol spelen in de coronacrisis en veel belangen erbij hebben. We luisteren niet meer  naar onafhankelijke verhalen en dan heb je maar één verhaal nodig om het hele verhaal te begrijpen, nietwaar?

Waarom zit Ab Osterhaus zo vaak bij Op1? Waarom moeten wij Diederik Gommers aanhoren over een avondklok of andere maatregelen die gelden. Laat hem lekker bezig zijn met het opschalen van het aantal IC bedden.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.