Het pad

Als iemand een pad afloopt en hij of zij een open raam of deur ziet van een huis, zullen ze proberen een kijkje te nemen om te zien wat er binnen het raam gebeurt. Meestal doen we het onbewust, zonder andere specifieke reden dan dat het de menselijke natuur is.

Mensen hebben een ingebouwde nieuwsgierigheid naar dingen, en dit is vooral duidelijk bij kinderen.

Kinderen zijn buitengewoon nieuwsgierig, en naarmate we groeien, leren we onze nieuwsgierigheid enigszins te onderdrukken, of te beheersen.

Als mensen zijn we van nature nieuwsgierig. Sommige mensen meer dan anderen. Maar niets wekt onze nieuwsgierigheid meer op dan geheimen. Daarom is er veel belangstelling voor geheime genootschappen en geheime groepen. Er is veel mysterie rondom geheime genootschappen.

Wat doen ze? Waarom zijn zij hier? Waarom hebben ze geheimen? Ik wil graag een voorbeeld geven van een man die al een hele tijd op zoek naar een baan was, maar zonder succes. Zijn geloof wankelde echter nooit.

Toen kreeg hij eindelijk een sollicitatiegesprek als uitvoerend directeur. Dit was zijn droombaan, en hij wist hoe God hem had geholpen. Hem en zijn gezin had onderhouden toen hij geen baan had.

Na een paar maanden in zijn nieuwe leidinggevende rol werd hij echter voorgesteld aan de andere leidinggevenden, die zijn collega's waren. En hij werd aangemoedigd om hen vrijdag na het werk te ontmoeten, niet wetende dat ze van plan waren hem aan te moedigen om zich bij een geheime groep aan te sluiten.

Nou, vrijdag kwam. Dus reden ze naar de locatie die hij had gekregen, die in het midden van niemandsland was. Het was letterlijk twee uur rijden. En toen hij aankwam, liep hij een gebouw binnen dat bedekt was met kaarsen, wat hij vreemd vond.

En toen de avond vorderde, begon de man te beseffen dat hij was uitgenodigd in iets dat het rijk van het occulte binnenging, en hij wilde hier absoluut geen deel aan hebben. Er waren vreemde gezangen en rituelen die hij zag, waar hij geen deel van uit wilde maken, en hij vertrok snel.

Toen hij na het weekend weer aan het werk ging, probeerden zijn leeftijdsgenoten hem onder druk te zetten om zich bij deze groep aan te sluiten, waarvan hij wist dat die niet van God was.

Ze vertelden hem de voordelen van deelname aan de groep, de verschillende connecties met invloedrijke mensen die hij zou hebben. Deze man bevond zich eerlijk gezegd op een kruispunt in zijn leven. En terwijl hij op het werk uit het raam keek, en zijn opties overwoog, begon hij aan Joshua te denken.

Joshua 1:8.

Houd dit wetboek altijd op je lippen; mediteer er dag en nacht over, zodat je voorzichtig kunt zijn met alles wat erin staat. Dan zal je welvarend en succesvol zijn.

Joshua was jong toen hij de leider in Israël werd. Joshua ervoer wat ik de voorbode noem van de volledige steun van God. Ook zei God hem om altijd het wetboek in acht te nemen als hij succes wilde. Niet zomaar succes, maar goed succes. Als je Joshua zou vragen wie God voor hem was, zou hij je waarschijnlijk vertellen dat hij alles voor hem is.

Joshua bad dat de zon zou stoppen met bewegen, en het gebeurde. Denk je dat iemand zo'n gebed kan doen zonder dat er een grote kracht achter staat? De enige bron van dit soort kracht is God.

Joshua geloofde zijn hele leven in God.  Als iemand die dit soort leven met God heeft genoten, in de verleiding komt om een ​​andere God te dienen, zal hij dat dan accepteren? Je hebt iemand die er altijd voor je is geweest.

Ze geven je succes, je hebt overwinningen behaald via deze persoon, je hebt talloze zegeningen ontvangen op elk gebied van je leven via deze persoon, en ze beloofden nog steeds dat ze je nooit zullen verlaten. Zal je ooit proberen iemand anders te volgen? Nee, dat zou je niet doen, en Joshua ook niet.

En dat stelt de Bijbel in Joshua 24:15.

Maar als het dienen van de HERE je ongewenst lijkt, kies dan vandaag zelf wie je zult dienen. Of de Goden, jouw voorouders, die buiten de Eufraat hebben gediend, of de Goden van de Amorieten, in wiens land je woont. Maar wat mij en mijn gezin betreft, wij zullen de Heer dienen. "

Die laatste zin dook op in het hoofd van deze man. Maar wat mij en mijn huis betreft, we zullen de heer dienen. Terwijl de man uit het raam keek, herinnerde de man zich alles wat God voor hem en zijn gezin had gedaan. Hoe God hen tijdens zijn periode van werkloosheid ondersteunde. Hoe God er altijd voor hem was geweest in zijn tijd van nood.

Hij dacht terug aan zijn dagen op de universiteit, en de situaties waarin God zich sterk aan hem toonde. En hij besloot dat hij zich niet bij de groep zou voegen, omdat hij had besloten de heer te dienen. En die avond ontving hij thuis een e-mail van een baan waarop hij maanden geleden had gesolliciteerd. En ze wilden hem interviewen.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, hij kreeg de nieuwe baan en diende zijn ontslag in. Deze man deed hetzelfde als Joshua. Maar wat mij en mijn huis betreft, we zullen de heer dienen. Het is gemakkelijk om deze woorden te zeggen als christenen in deze tijd.

We kunnen mensen vertellen dat we de heer altijd zullen dienen. Zal je hetzelfde blijven zeggen als er een grotere kans komt? Zal je nog steeds Christus kiezen boven die grote kans waardoor je Christus kunt verliezen?

Laten we zeggen dat iemand over je leven vertelt, en je vervolgens vraagt ​​om lid te worden van een groep, zodat je levensproblemen zullen worden opgelost? Jij als Christen, moet dan rennen voor je leven.

God heeft je niet opgedragen je aan te sluiten bij occulte groepen om je problemen op te lossen. God heeft je niet verteld dat hij je problemen niet kan oplossen. Door naar deze mensen te luisteren, krijg je meer problemen.

Er zijn mensen die zich bij deze groepen hebben aangesloten en deuren hebben geopend voor demonische aanvallen in hun leven. Christenen, je moet waken en bidden. De Bijbel zei niet dat je alleen maar moest bidden.

De Bijbel zei dat je moest waken en bidden. Zorg ervoor dat je goed onderzoekt. Zorg ervoor dat je ergens diep in kijkt, voordat je het daadwerkelijk accepteert.

Bedenk dat de Bijbel zei: ‘we moeten alle geesten op de proef stellen’. Niet al deze geesten komen van de heer God. Valse profeten en mensen met krachten van de duivel proberen alles wat ze kunnen.

1 Johannes 4:1 (Geliefden).

Geloof niet elke geest. Maar probeer de geesten of ze van God zijn. Omdat er veel valse profeten de wereld in zijn gegaan. Joshua zei de woorden niet alleen met zijn mond.

Het zou natuurlijk niet moeilijk moeten zijn om te zeggen. Dat kunnen we op elk moment zeggen. Maar kun je erbij blijven? Kun je blijven volgen? De reden waarom mensen, inclusief Christenen, andere goden dienen, is dat ze niet weten wie God is.

Ze weten niet welke geweldige dingen ze in Christus kunnen doen. Ik zal enkele voordelen van het dienen van God, hieronder willen benadrukken.

Je wordt gevuld met kracht. Je kunt God niet met jouw hart dienen en machteloos zijn. Je kunt God niet het enige maken dat je dient, anders heb je geen macht in je.

Efeziërs 1 18-19.

Ik bid dat de ogen van jouw hart verlicht mogen worden, zodat je de hoop zult kennen waartoe hij je heeft geroepen. De rijkdom van zijn glorieuze erfenis in zijn heilige volk, en zijn onvergelijkelijk grote macht voor ons die geloven. Die kracht is hetzelfde als de machtige kracht.

Je draagt ​​grootsheid in je als je ervoor kiest om de heer te dienen. Joshua diende de heer, en hij was vervuld met kracht. Elia diende de heer en hij was vervuld met kracht. Ik kan beginnen met het noemen van veel mensen uit de Bijbel die de heer dienden en die vervuld waren van macht.

Als je de heer dient, dan is hij die in jou is, groter. Je hebt de wereld overwonnen als je de heer dient. Als je met kracht gevuld wilt worden, wil je geweldig zijn. Je wilt tegen het koninkrijk van de duivel ingaan en winnen. Je wilt de schrik voor demonen worden, je moet God dienen.

Als we het hebben over het dienen van God, en niet over het dienen van andere goden. Het betekent dat je God een prioriteit maakt in je leven. Het betekent dat je hem jouw nummer één moet maken.

Als je met een probleem wordt geconfronteerd, ga je eerst naar God en vraagt ​​hem om macht. Als je iets anders tot jouw prioriteit maakt, betekent dit dat je dat ding dient.

Alles in jouw hart, alles waar je aandacht aan schenkt, verwijdert je verder van het hartelijke leven dat God je heeft gegeven. Dat is een afgod die je dient, verwijder ze van je zodat ze de kracht van God in je niet langer blokkeren. Dien God, en er zal kracht over je komen. Ten tweede houdt hij jouw gezin. Je moet jouw gezin betrekken bij het dienen van God.

Joshua diende de heer niet alleen, hij zorgde ervoor dat iedereen in zijn familie ook God diende. Als je jouw gezin er niet bij betrekt om God te dienen, doe je jezelf misschien grote schade.

De zonen van Eli waren de reden waarom de woorden van de heer tegen het huis van de Eli kwamen. Eli diende God, maar hij kon zijn zonen niet corrigeren. Ze hebben slechte dingen gedaan in de ogen van God, ja van de heer. Eli bleef niet gespaard bij de straf.

1 Samuël 3:13-14.

Want ik zei hem dat ik zijn gezin voor altijd zou oordelen vanwege de zonde waarvan hij wist; zijn zonen lasterden God, en hij slaagde er niet in hen in bedwang te houden.

Houd jij van je familie? Wil je dat God ervoor zorgt dat je gezin geen van de straffen van Eli krijgt? Je moet ervoor zorgen dat jouw gezin de heer dient.

Waarom zouden we er ooit aan denken om tegen God in te gaan? Waarom zou de gedachte zelfs in ons opkomen als we weten wat de heer voor ons heeft gedaan, en wat hij voor ons kan doen?

God is op zoek naar degenen die te midden van alle verleidingen van deze wereld zullen staan, ​​en er toch voor kiezen om hem te dienen.

Ben jij degene die God zoekt? Ben jij degene die bereid is om op te vallen en te zeggen dat als de wereld tegen God ingaat, ik hem zal dienen?

Ben jij het type dat het deel van de wereld wil doen, en tegelijkertijd Gods deel, zodat je aan de veilige kant kunt zijn? Dan ben je niet aan de veilige kant. Je kunt God niet dienen als je ook de duivel dient. Je moet er vandaag een kiezen.

Matteüs 6:24.

Vandaag spoor ik je aan om het pad van God te kiezen, zodat jij en je gezin kunnen leven.

Deuteronomium 30.

De HERE, jouw God, die voor je uit gaat, zal voor jou strijden, zoals hij voor je heeft gedaan in Egypte, voor jouw ogen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.