Helikopter ziet jongeren, politie komt aangestormd

Een helikopter vloog in Zeist omstreeks 20:35 rond. Jongeren zouden zijn gespot en de politie werd direct ingelicht, zo bleek uit de reactiesnelheid van de politie. De reden? Heel simpel. De jongeren al voor de avondklok van de straten te vegen.

Een vrouw was met haar hond onderweg naar de Jumbo en zag een klein groepje jongeren staan, zo’n 10 personen.

Toevallig stond een vriendin van haar te praten met het groepje. Een van de jongeren vroeg haar vriendin waarom die helikopter rondvloog. Haar vriendin antwoorde ‘die houdt jullie in de gaten’. Geen minuut later komt de politie met grote snelheid aangereden. “Alsof de jongeren de grootste criminelen zijn. Te triest voor woorden”, aldus de vrouw.  

Het onrecht dat de jongeren wordt aangedaan, wordt velen van ons teveel. We willen dat daar een einde aan komt en dat we snel weer ‘al is het eventjes’ normaal kunnen doen. Nadat het bericht op Facebook gepost was, bleken meerdere mensen uit de omgeving ook de helikopters te hebben gehoord.

Nu weten we natuurlijk niet of die helikopter daar echt rond heeft gevlogen om op zoek te gaan naar jongeren. Maar het is alleen al verschrikkelijk dat er een melding van bovenaf zou zijn gemaakt en daardoor de politie op jongeren die in de buitenlucht vertoeven opgejaagd worden als criminelen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.