Gezegdes tijdens coronacrisis

Er zijn veel gezegdes die van toepassing kunnen zijn op het hele coronagebeuren. Corona is niet meer uit ons leven weg te slaan, en het heeft een boel mensen aangezet tot denken.

Ook heeft het mensen geïnspireerd teksten te schrijven, en daar vervolgens hun eigen draai aan te geven - met hun algehele kijk op de huidige situatie.

Hieronder wat gezegdes en beschrijvingen voor hoe je ze zou kunnen toepassen.

Verloren tijd vind je nooit meer terug

Dat dus.

Het leven is van ons om besteed te worden, niet om veilig te zijn

Het is aan onszelf of we door gaan met het leven zonder anderen daarbij tot last te zijn. De regels die nu gelden hebben veel impact op onszelf en onze naasten en/of kinderen inclusief ouderen. Het leven wordt ons zo veilig mogelijk gemaakt.

We doen alles voor een goed doel en samen krijgen we ‘corona’ onder controle. Helaas zullen we een groot deel van de mensen in de maatschappij moeten missen als alles weer opnieuw opgebouwd moet worden omdat het ons veilig is gemaakt.

Je tijd is beperkt, dus verspil hem niet door het leven iemand anders te leven

Laat je niet vangen door de leugens die blijven aanhouden om angst aan te jagen en te leven met de resultaten van het denken van andere mensen.

Ga eens zelf op onderzoek uit en probeer zelf te bepalen hoe het leven voor jou eruit zou moeten zien en bedenk je dan eens goed of de buiten proportionele maatregelen wel gerechtvaardigd zijn.

Als het leven voorspelbaar was, zou het maar smaakloos zijn

We kunnen niet telkens ervan uit gaan dat voorspellingen van het OMT of het RIVM kloppen. Het zijn slechts voorspellingen en je moet goed terugkijken welke voorspellingen wel of niet uitgekomen zijn om te bepalen voor jezelf, of dat je liever wilt leven op basis van voorspellingen die gedaan worden. Als je echt wilt dat het leven voorspelbaar is, dan laat je je sturen op de manier dat een overheid dat wilt.

Onthoud goed dat je absoluut uniek bent net als ieder ander

Het is belangrijk om in deze tijden geen ongelijkheid te hebben. Je ziet het in onze cultuur de verdeeldheid alleen maar groter worden en deze groepen blijven groter worden door extra privileges die er ingebracht gaan worden met een eventuele digitale vaccinatie paspoort.

Via een QR-code kun je dan naar binnen bij een gebouw, mits je gezond bent uiteraard. Dit kan je bewijzen door een vaccinatie te hebben genomen of regelmatig te testen en bij een negatieve test ben je dan ook welkom. Helaas ben je dan dus niet meer zo uniek als ieder ander.

Het is beter om te falen in originaliteit dan te slagen in navolging

Misschien moet je geen kuddedier zijn en zomaar alles klakkeloos aannemen en zelf eens origineel zijn in je doen en laten. Een keuze die je kunt maken is je te verdiepen in wat er speelt en hopelijk stop je dan in het navolgen wat je op je plaat krijgt. Kijk verder dan je neus lang is, zou een goed spreekwoord zijn die hiermee overeenkomt.

Het zijn uiteindelijk niet de jaren in je leven die tellen maar het leven in jouw jaren

Kijk uit dat je niet een leven gaat leiden dat minder leuk is dan je het zou kunnen hebben. Mochten deze maatregelen nog veel langer aanhouden dan gaat dat een hoge tol eisen.

Het zorgt voor een generatie dat minder goed ontwikkelt is en minder goed kan meedraaien in de maatschappij door minder praktijkervaring. Bovendien voelen velen zich nu onderdrukt en kunnen we deze jaren van onze leven al afstrepen.

Het leven is heel simpel, maar we dringen erop aan om het ingewikkelder te maken

Alles wat je in je leven hebt gedaan voordat de maatregelen erin gebracht werden, was stukken eenvoudiger. Kijk wat we nu hebben. Als je een boodschapje wilt doen dan moet je denken aan het mondkapje en de anderhalve meter maatregel.

Mensen moeten om de haverklap getest worden en we moeten leven in angst. Hoe ingewikkeld wil je het nog krijgen met al deze nieuwe aangebrachte lagen van strikte maatregelen voor zowel jong als oud.

Schildpadden vragen om schildpaddensoep

Mensen moeten goed beseffen dat er ook slachtoffers worden gemaakt met de maatregelen waar ze om vragen terwijl ze anderen proberen te beschermen leidt het juist weer tot extra slachtoffers. Want slachtoffers worden ze genoemd. Zoals in de oorlogen.

Het leven is een spannende uitdaging of helemaal niets

We moeten spannende uitdagingen voor de boeg hebben om ons goed te voelen. Kinderen moeten een doel voor oog hebben. Mensen hebben perspectief nodig en willen graag het licht aan het einde van de tunnel zien maar dat wordt ons niet gegund.

We moeten in onzekerheden leven en mogen tot die tijd niet zoveel ondernemen. Alles wat voor gezelligheid staat is verbannen uit onze samenleving.

Het leven is om dingen te proberen om te zien of ze werken

Kunnen we niet proberen al wat faciliteiten, ondernemingen, horecagelegenheden te openen en te zien of het werkt op deze manier? Laat wat jongeren toe die dan op hun beurt goed uitkijken voor de kwetsbaren.

Moeten we niet eens proberen om te vertrouwen op de bevolking om zelf te bepalen en te weten wat goed voor ons is?

Een niet-onderzocht leven is het niet waard om geleefd te worden

Kortom, doe wat onderzoek en kijk wat het waard is om nog voor te leven en niet wat je op moet geven om te kunnen leven.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.