Gekkie: variant op ‘Wappie’ van Youp van ’t Hek

Youp van 't Hek is met een versie 'Wappie' gekomen dat gebaseerd is op het prachtige kerstlied 'Flappie'. Mensen konden weer losgaan op de 'wappies' zoals ze tegenwoordig genoemd worden.

De media blijft het maar al te graag verspreiden, en ik zie het als pure propaganda. Hierbij mijn versie over 'Gekkie', het naïeve virus gekkie.

Het was kerstochtend, toen in 2020, ik weet het nog zo goed, alle teststraten waren vol. Maar bij gekkie, die naïeve virus gekkie, minder visite, bij het denken aan Corona sloeg zijn hoofd op hol.

Onze gekkie, doet geen onderzoek naar Corona, ik meng me niet in discussies, en wacht wel op dat spuitje. Dus blijft gekkie lekker binnen, zittend in zijn fauteuiltje, en maakt van Netflix een uitje.

En hij had zelfs handschoenen aangedaan, toen Rutte de redevoering deed. Hij hield voortaan beter 3 meter afstand aan, van angst hoorde je een kreet, en uiteindelijk zei die dat het hem speet.

Het was Eerste Kerstdag, en gekkie zat eenzaam alleen, familiebanden verstrooit. Gekkie kon wel koken, maar het virus blijft rondspoken, en daardoor had hij met iedereen het contact verbroken.  

Onze gekkie, die grote brave gekkie, die zei dat die de kerst, een viroloog had ontmoet. Die viroloog drinkt champagne, op basis van een goed lopende campagne, voor de grote stoet.

Gekkie heeft de tv weer aangedaan. Mark Rutte die was aan het woord. Maar gekkie wilt het virus zo graag verslaan, alweer een PCR test door zijn neus geboord. Gekkie koestert de extra maatregelen, en laat zich door een mondkapje ontregelen.

Het was Tweede Kerstdag, toen gekkie de uitslag kreeg. Alweer een positieve, dus hij naar de IC. Vliegensvlug de weg op, en bij aankomst zei ik: “Gekkie, de IC’s staan al weken leeg”.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.