Geert Wilders noemt Buma een ongeloofwaardige leugenaar

Het is ‘ongeloofwaardig’ dat Sybrand Buma CDA-voorman, Mark Rutte VVD-leider ervan beschuldigt heeft  dat laatstgenoemde met loze beloftes het aanzien van de politiek schaadt. Vertelde Geert Wilders tegen de NOS.

‘De kritiek op Mark Rutte kan ik op zich wel delen’, zegt Wilders. ‘Maar het is bespottelijk dat die uit de mond van één van de grootste leugenaars van den Haag komt.’ Volgens PVV-leider Geert Wilders is het CDA zelf schuldig aan de belasting verhogingen, waar christendemocraten zich tegenwoordig tegen keren.

Buma zei zelf in De Telegraaf dat ondernemers en gezinnen, mensen met een middelmatig inkomen zich verraden voelen. ‘Hardwerkende Nederlanders hadden eerst het gevoel bescherm te worden door de VVD, maar worden nu op zijn zacht gezegd “hard genaaid.” Dit heeft hen boos gemaakt en maakt mij tegelijkertijd ook boos. Mark Rutte schaadt hiermee zijn loze beloften tegenover het aanzien van de politiek.

Belofte
De CDA-leider Sybrand Buma verwijst onder meer naar beloften zoals 1000 euro die Rutte had beloofd aan hardwerkende Nederlanders om mensen voor zich te winnen voor de Kamerverkiezingen van 2012. ‘Dit is tegenwoordig een symbool geworden voor de niet ingeloste beloften. Na één dag was deze belofte al weggeschrapt van zijn lijstje beloftes.

Ook een andere VVD-belofte werd niet waargemaakt: er zal geen cent meer naar Griekenland gaan. Onze premier Mark Rutte zei dit eerder. Hij heeft toen beloften gedaan waarvan ik al dacht: dat kan niet, waarvan later dus ook bleek dat ze niet waargemaakt worden. Het gevoel dat hierdoor is ontstaan is dat mensen denken dat de politici maar wat beloven om het vervolgens niet uit te voeren.’

Buma beseft dat Rutte niet alleen schuldig is aan de bitterheid van de kiezer over politiek. ‘Heel Nederland moet zichzelf dit aantrekken. Ik zelf ook, ja. Er ligt een grote verantwoordelijk bij Mark Rutte, die meer beloften niet waar kon maken.’ De VVD-leider Mark Rutte heeft niet gereageerd op de woorden van Sybrand Buma.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.