FvD-kiezers: maatregelen van kracht om burgers te onderdrukken

Ik kwam vandaag een artikel tegen van NOS/Nieuwsuur. Het begon weer te kriebelen. Hier moest ik op reageren. De percentages kloppen namelijk niet.

Ook mijn percentages zullen afwijken maar komt vast en zeker dicht in de buurt van de mening van de FvD-kiezer.

Alsjeblieft, corrigeer me waar ik fout zit. Ook ik heb veel te leren. We kunnen elkaar wijzer maken door onze mening te delen.

Niet dat je wijzer moet worden van mijn mening. Het ermee eens zijn hoeft al helemaal niet. Hieronder een paar van mijn wijzigingen:

Tussen 17 en 23 februari is een onderzoek door Ipsos uitgevoerd. Dit is uitgevoerd tussen ongeveer 3000 stemgerechtigde Nederlanders. 3000 van de ruim 17 miljoen mensen die we rijk zijn in Nederland!

Hierbij mijn antwoorden en/of wijzigingen:

Nieuwsuur: "De helft van de mensen die op Forum voor Democratie (FvD) willen stemmen, denkt dat het coronavirus bewust is ontwikkeld om burgers wereldwijd te onderdrukken. 51 procent denkt dat corona een biologisch wapen is dat in een laboratorium is gefabriceerd. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur."

Stel dit gerust bij naar 90%.

Antwoord: Nee. Corona is niet hetgeen dat ons onderdrukt. Het zijn de disproportionele maatregelen die ons opgelegd zijn. Daar is Corona dan wel weer een gevolg van. De meningen zijn nogal verdeeld als het aankomt op de vraag of Corona een biologisch wapen is.

Als je kijkt naar een sterftecijfer dat niet veel hoger ligt dan andere jaren, dan kun je Corona zelf geen biologisch wapen noemen. Of het heeft erg gefaald. FvD-stemmers zullen eerder denken dat het vaccin een biologisch wapen is.

Nieuwsuur: “Volgens Ipsos-onderzoeker Sjoerd van Heck zijn de gematigde stemmers bij FvD verdwenen. "Het percentage complotdenkers is groter geworden. Omdat ze nu een kiezersgroep over hebben die hem no matter what trouw blijven. Dit is de harde kern die overblijft."

Antwoord: Het percentage dat groter is geworden zijn geen complotdenkers. Je zou ze helderzienden kunnen noemen omdat ze het bijna altijd bij het rechte eind hebben.

Nieuwsuur: "De lijsttrekker van FvD, Thierry Baudet, is een van de weinige politici die elke dag met een grote bus van stad naar stad reizen. Hij voert fysiek campagne en heeft het vooral over corona. In Urk schudde hij iedereen de hand, alsof er geen pandemie is."

Antwoord: Er is ook geen pandemie. Er is alleen sprake van een pandemie als er een aanzienlijk aantal sterfgevallen zijn. Handen schudden zorgt voor meer verbintenis. Dat vind ik geen slecht idee als je kijkt naar hoe in een sneltreinvaart de wereld nog meer verdeeld raakt.

Thierry heeft het niet vooral over corona. Hij heeft het over de economie. De jongeren. Onze kinderen. De absurde regels die veel angst opwerkt bij mensen in Nederland. Deze regels hebben geleidt tot grote financiële lasten voor ondernemers of zelfs zelfdoding onder meerderen.

Nieuwsuur: "Maar opvallend is dat corona niet het belangrijkste onderwerp is voor FvD-kiezers. Immigratie en asiel zou volgens 38 procent van de FvD-achterban het thema van de verkiezingen moeten zijn."

Stel dit gerust bij naar 75% of meer.

Antwoord: Immigratie en asiel verlenen kost Nederland al jaren veel geld. Nu de coronacrisis op ons dak is gekomen zal er nog meer verzet zijn tegen het binnenhalen van nog meer immigranten.

Mensen moeten weer geld kunnen verdienen. De economie moet weer gaan draaien. Dan kan je er ‘ooit’ nog over nadenken. We hebben andere dingen aan ons hoofd.

Nieuwsuur: "Gevolgd door de gezondheidszorg (31 procent) en bestrijding van het coronavirus (28 procent).

Stel gezondheidszorg gerust bij naar 65% en bestrijding van het coronavirus naar 12%."

Antwoord: De gezondheidszorg moet beter. Daar zijn de meesten over eens. Of het ons geholpen had als de capaciteit van de IC hoger lag? Nee. Wereldwijd is de grote reset actief.

Nieuwsuur: "FvD trekt relatief veel jonge kiezers aan (45 procent is tussen de 18 en 35 jaar). Van de achterban heeft 54 procent een opleiding van middelbaar niveau genoten. 57 procent wil zich niet tegen corona laten vaccineren en 31 procent vindt dat iedereen een vaccin moet weigeren, tegen 8 procent van alle Nederlanders."

Antwoord: FvD trekt kiezers van allerlei leeftijden. Zo’n 80% wilt zich niet laten vaccineren. Dat percentage kan hoger komen te liggen als ze weten dat het vaccin nog in een testfase zit. Of iemand het vaccin neemt daar geven wij ze de vrije keuze in. Al zullen we ze het ze vast en zeker niet aanraden.

Ipsos/Nieuwsuur Tweede Kamerverkiezingen 2021

WE ZOUDEN ALLEMAAL HET CORONAVACCIN MOETEN WEIGEREN
FvD31 procent
Alle Nederlanders8 procent
SGP22 procent
PVV19 procent
GroenLinks6 procent
VVD3 procent

Heeft bovenstaande nog uitleg nodig?

Nieuwsuur: "Partijleider Baudet maakte zelf een opmerkelijke draai rondom het coronavirus. Een jaar geleden leek hij nog de grootste lobbyist voor mondkapjes. Hij wilde mondkapjes in de horeca en voor kappers. Nu noemt hij ze "mondluiers".

In Nieuwsuur zegt Baudet over zijn draai: "Heel snel werd me duidelijk dat corona minder gevaarlijk is dan we in mei dachten. Ik geloof in het diepst van mijn vezels dat we van de lockdown af moeten. Er is sprake van een globalistische machtsgreep."

Antwoord: Die globalistische machtsgreep is inderdaad gaande. De ene was eerder wakker dan de ander. Ik neem het hem niet kwalijk in ieder geval.

Nieuwsuur: "Meer dan de helft van zijn kiezers (54 procent) denkt ook dat het dragen van mondkapjes kan leiden tot gezondheidsschade, soms zelfs tot kanker. Van de gemiddelde Nederlanders denkt 12 procent dat."

Antwoord: Mondkapjes zijn slecht voor je luchtwegen. Alles wat je zuurstofopname vermindert en het Co2 gehalte verhoogd, is niet goed. Hoewel onderzoeken hebben aangetoond dat het onder veel mensen niet tot veel klachten leidt, is het voor mensen met een lage saturatie slecht voor het immuunsysteem.

Bron: NOS/Nieuwsuur

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.