Experiment voorstelling: dingen die niet kloppen en vragen die we hebben

Zaterdag 21 februari was het dan zover. Het nieuwe experiment van de overheid met een voorstelling van Guido Weijers. Honderden toeschouwers waren aanwezig in het Beatrix Theater te Utrecht.

De kroegen en andere horecagelegenheden hielden hun deuren gesloten uit extreme angst voor hoge boetes voor het binnenlaten van publiek.

Guido Weijers:

"Beter kunnen we het niet maken. Of we gaan helemaal klagen, of we gaan zoeken naar oplossingen. Iedereen die vandaag in de zaal zat, was onderdeel van misschien wel een experiment oplossing. Dus dat voelde je ook meteen vanaf het begin."

Na het zien van deze voorstelling bleven we wel met wat vragen achter.

Bubbel 1: Iedereen sneltest. Mondkapje niet nodig, anderhalve meter afstand houden wel.

Toch klopt er iets niet.

Vraag 1: Heb je met een sneltest niet al een negatieve corona uitslag gehad, zodat je allemaal veilig naar binnen kunt? En waar is de anderhalve meter afstand voor nodig als je negatief getest bent? Moesten deze mensen niet 48 uur van tevoren ook al een coronatest afleggen?

Bubbel 2: Iedereen verplicht mondkapje, anderhalve meter afstand houden is niet nodig.

Toch klopt er iets niet.

Vraag 2: Waarom is anderhalve meter afstand houden niet nodig als het bewezen is dat een mondkapje niet bijdraagt aan het voorkomen van besmettingen van corona?

Bubbel 3: Overal spatschermen

Toch klopt er iets niet.

Vraag 3: Waarom deze grote evenementen als 'experiment' houden als je een derde golf verwacht? Is het niet verstandiger kleine lokale kroegen en winkels weer open te gooien?

Vraag 4: Als het dan echt zo risicovol is, en een avondklok nodig is om besmettingen tegen te gaan, waarom alsnog dit soort evenementen wel goedkeuren?

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.