Ernst Kuipers verwijst naar potentiële extra maatregelen

Ernst Kuipers van Erasmus MC heeft aan DeStentor uitleg gegeven over de situatie in het ziekenhuis. Het is hem opgevallen dat nu eerder opnames stijgen in plaats van het aantal besmette personen.

Verder had hij (volgens ons) iets opmerkelijks te zeggen: "Als blijkt dat het aantal besmettingen verder stijgt, kun je de discussie voeren: wat kan er nog om het te beteugelen?"

Ernst Kuipers is iets opmerkelijks opgevallen. Hij geeft aan dat ziekenhuisopnames licht gestegen zijn in de afgelopen week, net als het aantal geconstateerde besmettingen.

Het winterweer kan hier invloed op hebben gehad en omdat teststraten tijdelijk dicht zijn geweest. Hij vindt het gek dat nu eerst opnames komen voordat de besmettingen omhoog zijn gegaan.

Verder zegt hij duidelijk dat als het aantal besmettingen verder stijgt, is het dan mogelijk een discussie te voeren over wat er nog meer te beteugelen valt? Waar hij precies op doelt met deze opmerking is niet duidelijk.

Eén ding is zeker; aangescherpte maatregelen zullen veel impact hebben op de bevolking die zich al erg onderdrukt voelen. De komende week wordt meer duidelijk over de speelruimte die ze nog hebben in het Erasmus MC in Rotterdam, aldus Ernst Kuipers.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.