Duitsland net als België in strikte lockdown

We gaan een nare tijd tegemoet. Landen om ons heen gaan al in strikte lockdowns. Dat zegt genoeg over waar wij naar toe gaan. Eerst België, vandaag Duitsland, Nederland kondigt ook al nieuws aan zoals '2 maanden verlenging zonder versoepeling'. Het wordt er allemaal niet beter op!

Vandaag hebben van Merkel en premiers van 16 deelstaten overlegd over de oplopende besmettingen van het corona virus. Het gemiddelde per dag per 100.000 ligt nu op 107,3. Twee weken geleden stond die teller nog op 68. Nu een fors stuk hoger dus. (bron)

Ze hebben allen deelgenomen aan een videogesprek en waren het over veel van de maatregelen oneens. Als er drie dagen achtereen de besmettingen boven de 100 per 100.000 inwoners ligt dan wordt er aangestuurd op striktere maatregelen.

De lockdown gaat verlengd worden tot en met 18 april en er zullen geen versoepelingen met Pasen komen. De Duitsers moeten dus op hun tellen passen want ze hebben zelf invloed erop. Want zoals duidelijk, hoe meer je gaat testen, hoe meer besmettingen. En als dat boven de 100 ligt, dan blijf je in een lockdown zitten, zo simpel is het – en niet anders.

Bronnen: NOS

Foto: Hannibal Hanschke/dpa

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.