De Staat Florida krijgt geen vaccinatiepaspoort. Zo kan het dus ook.

De Staat Florida krijgt geen vaccinatiepaspoort. Zo kan het dus ook.

Een ‘vaccinpaspoort’ is een document, digitaal of op papier, dat zou laten zien of iemand het COVID-19-vaccin heeft gekregen. Het idee zou zijn dat mensen met een vaccinpaspoort kunnen reizen of bepaalde evenementen kunnen bijwonen. (bron)

In de staat Florida zijn geen vaccinpaspoorten vereist, zei gouverneur Ron DeSantis donderdag tijdens een persconferentie.

"Ik wil gewoon heel duidelijk maken in Florida, we doen geen vaccinpaspoorten," zei Florida Gov. Ron DeSantis tijdens zijn persconferentie op donderdagmiddag. "Ik vind het een slecht idee. En dat zal dus niet gebeuren. En dus zouden mensen zich moeten laten vaccineren als ze dat duidelijk willen bieden. Maar de staat zal u in geen geval vragen om een ​​vaccinatiebewijs te tonen

"En ik denk niet dat particuliere bedrijven dat ook zouden moeten doen," voegde DeSantis toe. "Dus we gaan kijken wat we moeten doen om ervoor te zorgen dat we Floridianen beschermen. Maar ik denk dat het een groot probleem zou zijn om de weg van vaccinpaspoorten in te slaan. "

Een ‘vaccinpaspoort’ is een document, digitaal of op papier, dat zou laten zien of iemand het COVID-19-vaccin heeft gekregen. Het idee zou zijn dat mensen met een vaccinpaspoort kunnen reizen of bepaalde evenementen kunnen bijwonen.

DeSantis zegt dat hij het er niet mee eens is dat sommige beperkingen in andere staten worden rondgegooid.

“Sommige van deze staten zeggen dat je naar een sportevenement moet gaan, je moet een negatieve test of een vaccinatiebewijs laten zien. Ik denk dat je gewoon beslissingen moet nemen. Als je naar een evenement wilt gaan, ga dan naar een evenement als je dat niet doet, maar van mensen moet eisen dat ze al dit bewijs leveren ', zei DeSantis. "Zo krijg je de samenleving niet weer normaal. Dus we weigeren vaccinpaspoorten hier in de staat Florida. "

DeSantis had dezelfde boodschap tijdens zijn rondetafelgesprek over de volksgezondheid eerder op de dag in Tallahassee, waar hij experts ondervroeg over de pandemie, vaccins en het vaccinpaspoort.

"Ze schaden eigenlijk het vertrouwen in de volksgezondheid, wat leidt tot minder vaccinaties", zegt dr. Martin Kulldorff, professor aan de Harvard Medical School.

"Als we willen dat zoveel mogelijk mensen vaccins krijgen - en dat is wat ik wil, ik wil dat veel mensen het vaccin krijgen ... - door vaccinaties verplicht te stellen of door vaccinatiepaspoorten te hebben, vergroot je de scepsis over vaccinaties. Dat is schadelijk voor de volksgezondheid '', zei Kulldorff.

"Mensen hoeven zich hier in de staat Florida geen zorgen over te maken. En als mensen het privé proberen te doen, hebben we daar misschien ook een rol te spelen, omdat ik denk dat het onaanvaardbaar is, '' zei DeSantis.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.