D66 is niet avondklok-kritisch zoals ze je laten denken

Op 10 februari 2021 dienden van Haga en Baudet nog de einddatum van de avondklok in maar die werd helaas verworpen. Partijen zoals de SP, D66, VVD en CDA stemden tegen. Om deze reden lopen wij nog altijd rond met een avondklok.

Nu komen ze in het nieuws ons vertellen dat D66 een avondklok-kritische partij is. FvD noemen ze corona kritisch... Zie afbeelding voor hoe avondklok-kritisch D66 echt is.

DeStentor: “Daarbij komt ook nog een relevante verschuiving in de nieuwe Tweede Kamer. Na de verkiezingen is het coronakritische Forum voor Democratie bijvoorbeeld flink gegroeid, van 2 naar 8 zetels. Maar ook avondklok-kritische partijen als D66 (23 zetels) en PVV (17 zetels) blijven groot.“ (bron)

Het draagvlak van de maatregelen tegen het coronavirus is nog altijd erg groot weten ze ons ook te vertellen. Maar liefst 90% heeft gestemd op partijen die corona heel serieus nemen. Dus nu steunen we indirect ook de avondklok?

Oh ja, en we zijn nog lange niet klaar met vaccineren. Tegelijkertijd wil je dat het vaccineren stopt maar ze laten je haast smeken om een versneld vaccinatieprogramma zodat ze de maatregelen los zouden laten. Maar die worden dus niet losgelaten. Ongeacht wat er gebeurt.

Ferd Grapperhaus: “Een zeer groot deel van de kiezers heeft gestemd op partijen die het virus serieus nemen. De PVV - ere wie ere toekomt - had vorig jaar maart al een totale lockdown gewenst, toen kon ik het woord avondklok niet eens spellen. Tuurlijk kun je per maatregel discussiëren, maar het draagvlak is groot: nog altijd negentig procent van de Kamerzetels gaat naar partijen die corona heel serieus nemen.”

Wobke hoekstra: “Mensen hebben er genoeg van, willen dolgraag door met hun leven. Maar we zijn met vaccineren en testen nog niet waar we willen zijn.”

De avondklok zijn we nog niet zomaar vanaf. De waarheid is dat ze wellicht gaan komen met nieuws van een versoepeling en zeggen dat de avondklok nog twee weken maar hoeft voort te duren maar de tijd wel aangescherpt wordt naar bijvoorbeeld 18:00 of 19:00 uur.

Met de vaccinaties zijn we nog niet zo zeker hoe dat gaat aflopen met de bijwerkingen of gestopte programma's vanwege onzekerheden over de veiligheid ervan.

Natuurlijk is het nog niet goedgekeurd en tevens op 'gen' gebaseerd in plaats van op 'antilichamen' zoals bij zeer effectieve vaccins vanuit het verleden voor bijvoorbeeld de pokken of mazelen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.