Corona & autisme: het houdt je van de straten

Ik weet dat jullie het niet willen lezen en snel verder scrollen. Doe maar hoor.

Je zult geen last hebben van mijn gezeur over hoe het gaat.

Jij voelt je gewoon nog goed, jij hebt geen last van de extra toegepaste maatregelen.

Jij vindt het niet erg voor je kinderen dat ze straks afstand moeten houden, een mondkapje moeten dragen, of zich om de zoveel keren laten testen, en telkens weer in quarantaine geduwd moet worden.

En mogen ze eigenlijk nog een frisse neus nemen als ze positief getest zijn? Moeten ze dan echt noodgedwongen alle dagen binnenblijven? En hoeveel dagen zijn dat weer?

Nu de scholen open om de kinderen vervolgens in angst door de gangen heen te laten lopen en pure controle erin te brengen met wie weet nog eenrichtingsverkeer.

En laat ik inhaken op het eenrichtingsverkeer voor hoe het nu gaat. Waar zijn de tegengeluiden die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het niet deze kant uit gaat.

Ik weet niet meer hoe ik het over moet brengen op de mens zonder bijna dwingend over te komen. Is dit dan waarmee ze een jongen als ik, met autisme, ook te pakken hebben?

Mij, die zich enkel op een beperkt aantal onderwerpen kan focussen, en me daardoor obsessief gedraag en weer urenlang in de materie ga duiken. Is het dan zo verschrikkelijk om mij bezig te zien met het openhouden van mijn ogen voor de toekomst van mijn kinderen? En wie weet ook jouwe als je zelf niet wilt kijken of van je wil laten horen?

Heb meerdere malen geprobeerd het af te dwingen om het nog over corona te hebben. Maar kijk waar de media ons mee overgoten heeft.

Alles moet een extra sausje volgeladen met angst hebben zodat de mens altijd maar op zijn/haar hoede moet zijn voor wat er 'zou' kunnen gebeuren. De verwachtingen en verwijzingen naar de toekomst, je zou ze waarzeggers kunnen noemen.

En wie zijn het? Het WHO? Ken je ze? Weet je wie daar achter zitten? Weet jij wie de top investeerder is? Zoals bijvoorbeeld Duitsland? Waar komt dat vandaan? Is het niet toevallig dat dat vaccin ook in Duitsland is ontwikkelt? Het zijn maar weer een paar vragen die je jezelf zou kunnen stellen.

Dus als je de volgende keer tegen mij zegt dat ik moet ophouden met onderzoeken of dat ik er te ver in doordraai, dan wil ik je bij deze zeggen dat dat niet het geval is. Het is gewoon dat je zelf je ogen nooit geopend hebt voor wat werkelijkheid is.

De overheid werkt met belonen en bestraffen. Ze zorgen ervoor dat mensen anderen dingen gaan misgunnen of juist toewensen. We moeten meegaan in de belevingswereld van hoe zij vinden dat het zou moeten zijn.

De tweedeling is nu zo groot geworden. De meningen zijn onderling zo verdeeld geraakt. Mensen is zoveel angst in geboezemd. Velen hebben al symptomen van aankomende depressies of psychische klachten. Vertel dat deze mensen na 9-en ook naar buiten mag, en je zou er haast één willen ontwikkelen.

In de media wordt constant maar gestuurd voor hoe je moet handelen. Op voorhand worden straffen overduidelijk in beeld gebracht zodat ze 'handhaving op afstand' kunnen toepassen. Daar kom je weer terug op het bestraffen.

Dan heb je nog de verschillende persoonlijkheden die een grote rol spelen in de tweestrijd. En dan wil ik het nog even hebben over narcisme. Mensen die zich verheerlijken aan zelfwaardering. Ze willen specialer zijn en laten daardoor zich misbruiken om zich altijd maar goed voor te doen. Je zou ze de goed-doeners kunnen noemen.

De subassertieve mensen die zich niet durven te mengen in de discussie is een ander probleem. Deze zijn goed in het vermijden van conflicten en praten je graag naar de mond. Bovendien is dit lastig als je echt serieus iets wilt overbrengen met wat er gaande is (jouw eigen overtuigingen of bevindingen). De ander voelt zich niet begrepen, het leidt tot discussies - en het een en ander wordt nooit uitgesproken.

De structuur die er nu weer ingebracht wordt met het ophalen van producten bij winkels. Mensen die zich graag vastklampen aan bepaalde routines, ook die krijg je elke keer mee. Mensen die graag gestuurd worden zijn indirect hierdoor geraakt zonder dat ze het door hebben.

Op psychologisch vlak worden veel mensen geraakt zonder dat je het door hebt (behoor je tot het groepje dat echt geen last ervaart of lekker in slaap sukkelt op de bank op Netflix of het te druk hebben met eigen zaken - en laat ik duidelijk zijn, dat is je goed recht.) Maar kom niet meer mengen in de discussies die ontstaan zijn als je je niet goed hebt ingelezen.

De continuïteit dat speelt met alle regels die te maken hebben met het afstand houden van elkaar helpt ook niet mee. De eenzaamheid zal toeslaan bij de ouderen. Het zorgt voor meer doden omdat de gezondheid achteruit gaat. De ontwikkeling van kinderen wordt tegelijkertijd enorm tegengehouden. Vrienden zullen zich niet zomaar meer aandienen, vrienden verlies je uit het oog.

Mensen die iemand verloren hebben, en die je echt begrijpt in dit verhaal, zelfs daarvan wordt misbruikgemaakt in dit verhaal. En dat is heel naar om te zien. Ik voel met ze mee maar je kunt het er niet over hebben. Maar dat betekent niet dat je er zelf niet minder mee kunt zitten als je zelf iemand kwijtraakt.

Kunnen we anders wel even een stapje terug doen? Kijken naar de protocollen die gevolgd of diagnoses die gesteld worden? Welke richtlijnen worden gevolgd? De WHO heeft zo zijn eigen beleid hierop ingesteld, en dat volgt het RIVM klakkeloos zonder dat een haan er naar kraait.

Zitten er misschien zeldzame ziektes tussen die over het hoofd worden gezien? Verkeerde behandelingen leidt ook tot meer doden. Zou je het op je geweten willen hebben als zorgmedewerker?

Is het misschien verstandig om je in te gaan lezen in beide kanten van het verhaal en niet zomaar de macht van bovenaf te volgen omdat je bang bent je baan kwijt te raken door groepsdruk of dat je weggezet wordt als andersdenkende of complotdenker.

En dan heb ik het nog niet eens zo specifiek over de zorgmedewerkers. Krab allemaal eens achter het oor nu ze het alweer hebben over dat Covid-19 bijna verdwenen is en de Britse variant de overhand dreigt te krijgen. Dat betekent dus dat de mensen die in de toekomst komen te overlijden aan dit virus, dus niet aan het oude corona zijn overleden, waar we wel al veel mensen aan zijn overleden.

Ik neem even als voorbeeld 'kanker'. Een veel voorkomende ziekte. Als iemand kanker heeft, waarom hoor je er bijna niemand meer over? En waarom moeten behandelingen voor ziektes als dat stopgezet worden voor andere ziektes. Moeten ze niet gewoon eens het hele beleid omgooien en een andere strategie volgen? Moeten we door willen met de angst waarin we leven?

Moeten we nog cijfers en statistieken willen? Niemand kan weten waar het virus exact is. Waar de besmettingen exact plaatsvinden. En laten we zeggen dat een specifieke plek nu eenmaal meer besmettingen met zich mee zou brengen, en blijft dat virus dan altijd op die specifieke plek hangen?

We moeten niet constant al die cijfers voor onze snufferd krijgen. Moeten we niet eerst weer terug naar de basis om te kijken hoe hoog het mortaliteitscijfer daadwerkelijk is? Door iedere dag die cijfers te blijven melden, ontwikkelen mensen een soort van angst. En wil je nu echt dat je kinderen geen glimlachjes meer op straat zien?

Moeten we leven met 1,5M afstand. Moeten we leven in een samenleving waarin je continu in quarantaine wordt geplaatst, en het je moeilijker wordt gemaakt om nog te kunnen werken voor het brood op tafel. Mensen die in deze tijden zoveel leed is aangedaan met hun levenswerk.

Familiebedrijven stuk. Grote bedrijven meer geld gaan verdienen. Politici die zelf geen last ervaren en juist meer geld verdienen. Onze eigen belastingcenten weggeven aan andere landen. En straks weer de belasting van de ondernemers die ze kapot hebben gemaakt, verhogen. Want ja, Nederland zit dan in de schulden. Kortom, Nederland wordt doelbewust kapot gemaakt.

En dan kunnen we zeggen, maar dat is toch wereldwijd zo? En kijk eens naar de cijfers? JA, wat denk je dat ik elke dag aan het doen ben? Juist niets klopt aan die cijfers, maar als je het wilt aantonen aan anderen dan verklaren ze je voor gek.

Zelfs met de cijfers die de overheid je zelf levert en die ze constant kunnen bijsturen wanneer zij dat goed achten. Vaccinaties die iedereen zo graag wilt want ze staan in de rij voor zo'n goedje. Ineens 100,000 erbij, en dan weer dat er per ongeluk dubbel geteld is.

Hoeveel keer is dit dan gebeurt met andere cijfers zonder dat het mogelijk was deze te onthullen? Want zeg nu eerlijk, wie heeft daar overzicht over? Moeten we maar alles gewoon aannemen?

En dan heb ik nog een vraag aan de mensen die een vaccinatie nemen. Waarom neem je hem echt? Zoveel personen zien zeggen dat ze het nemen omdat ze denken dat we dan weer teruggaan naar het 'normaal', voor in hoeverre die ooit normaal te noemen was.

Geef me dan gewoon de reden dat je het echt te doen is om de gezondheid van anderen of het beschermen van anderen. En dan wil ik het gewoonweg niet hebben over de veiligheid van de vaccinatie omdat je dat toch niet uitgelegd krijgt.

Kunnen we het nu eerst weer hebben over alle basisregels die ons beperken. De regeltjes die ons echt van onze vrijheid beroven.

Kunnen we stoppen in de media te verkondigen dat mensen aan het radicaliseren zijn? Kunnen we stoppen met de mensen die gewoon goed op de hoogte zijn van verschillende zaken 'wappies' te noemen?

Kan het niet gewoon zo zijn dat zij graag het beste voor hebben met hun kinderen, kleinkinderen of hun eigen gesteldheid, of zijn ze wat alerter, wat het is, is mij ook nog niet duidelijk - en zal een te complex onderwerp worden.

Dat er op psychologisch vlak nu veel gaande is moge duidelijk zijn. En dan alle dingen die ik niet eens wil benoemen omdat het zo uiteenloopt, en eigenlijk te ver gestrekt om nog geloofwaardig over te kunnen komen bij mensen.

Doordat het zover uitgestrekt is, kun je niet meer geloofwaardig overkomen bij mensen. Bovendien zijn mensen fysiek al best geraakt door de maatregelen die het kabinet zelf heeft toegepast. Zij willen zich niet meer mengen in negatieve gedachten of erover nadenken dat anderen het slecht met hun voor hebben.

Met de verwachtingen wordt ook gesmeten door de media op dit moment. Zij laten je maar denken dat het allemaal weer goedkomt als je een vaccin neemt. Nou, dat wordt het dus niet.

En ze hebben al besloten dat de andere scholen pas 1 maart opengaan, hoeveel regels zijn intussen dan weer ingebracht voor die scholen, en wat voor regels zijn erbij ingevoerd ineens weer bij de basisscholen als de VK variant de overhand krijgt?

We kunnen zo niet door blijven gaan. Nu leraren die met angst in de frontlinie gaan met een klappertjespistool? Kom op man, hoe kunnen we dit nog doen? En de leraren straks weer heilig verklaard omdat ze het zo goed doen?

Of zullen we hen ook weer even een extra beloning of bonusje doen omdat ze op dat moment hard strijden om corona samen onder controle te krijgen?

We moeten stoppen hiermee, dat is mijn punt. De discussie over het virus zelf moet gestopt worden anders krijgen onze kinderen geen leuke toekomst.

En die verwachtingen? Zijn ze ooit uitgekomen? En telkens maar dat gezeur erover dat ze juist voorkomen zijn. Lockdowns werken niet, kroegen sluiten ook niet. Die 1,5m samenleving werkt voor velen niet.

We kunnen nu niet door gaan met 70% van Nederland ie het straks wel red, en de overige 30%, als het er niet meer zijn straks, die ook nog vallen. Nee, we moeten met de 100% door. De mensen die nog een toekomst voor ogen hebben.

DE generatie die op komst is. Mijn kinderen. Jouw kinderen. De basisregels, die onze vrijheden het meest beperken moeten losgelaten worden anders komt het nooit meer goed.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.