Controle over de mens of het virus: wat is waarheid?

Gaat het nog wel om het virus onder controle te krijgen? Het lijkt namelijk meer te neigen naar controle over de mens. Het is een soort van twijfelgeval dat nog onrealistisch lijkt te zijn. Je wilt het niet geloven. Wie zou dit de mensheid aan kunnen doen? De controle in handen nemen en ons zo voor liegen? Of is het virus echt zo dodelijk en gevaarlijk als gezegd wordt?

Het is uiteraard allemaal nog speculatie, maar de waarheid is dichterbij dan ooit. In 2021 gaat er veel waarheid boven komen drijven. Vooral als het aankomt over de controle over de mens. Er worden meer maatregelen genomen, nog strikter, en gebaseerd op gebakken lucht. Waar is het bewijs dat deze maatregelen echt zouden werken?

Wanneer de waarheid boven komt drijven, is het eigenlijk al te laat. De maatregelen zullen te strikt zijn. Alles zal op zijn plaats staan om de mens onder de controle te hebben. En er is niets dat je eraan kunt doen. Er wordt op dit moment een internet-oorlog gevoerd tegen de mens.

De berichtgeving van de media moet ons onderdrukken, elkaar doen haten, verwijten, op dingen wijzen – en nog veel meer. De media is krachtiger dan ooit. Ze gooien dagelijks tientallen, honderden, tot duizenden berichten eruit, over hoe de mens in Nederland zich eigenlijk zou moeten gedragen.

Het gaat steeds verder. Je hoeft je kroeg maar open te hebben of het is binnen de kortste keren gesloten omdat het in de media wordt gebracht alsof je een misdaad begaat.

Een feestje vieren onder een tunnel in de buitenlucht? Er wordt gesproken over besmettingen die zouden ontstaan door mensen die nog altijd naar de kerk gaan? Veel onwaarheden die nog nooit bewezen zijn.

Je hoort in de berichtgeving ook vaak een mening van iemand die dan toch nog even weet te vermelden dat we hieruit komen zodra we het coronavaccin hebben genomen. Is het echt te doen om dat corona? Moeten we perse een vaccin creëren voor een virus waarvan het mortaliteitscijfer zo laag ligt?

Of hebben ze iets anders voor ogen? Willen ze iets anders bereiken met het uitrollen van vaccinaties over de hele bevolking? De controle over de mens wordt steeds sterker, en het zal enorm versterkt worden op het moment dat het vaccin eruit gerold is. Hoe meer mensen het vaccin nemen, hoe meer verdeeldheid zal ontstaan.

En als we even terug moeten gaan in de tijd toen Hugo de Jonge nog duidelijk aangaf dat het mondkapje slechts schijnveiligheid is. Hoeveel verdeeldheid heeft dat gecreëerd? Van Dissel die er maar op bleef aandringen dat het mondkapje niet werkt. En alsnog de maatregel erin brengen om gedwongen een mondkapje te dragen in winkelcentrums e.d.?

Als je nu goed nadenkt over hoe het kabinet iedere keer handelt. Het is puur berichtgeving om te zien hoe de mens reageert. De ene persoon denkt anders dan de ander. Gooi maar genoeg berichten eruit, en je hebt aanhang van allerlei kanten.

Het enige dat je hoeft te doen is de berichtgeving maar zolang mogelijk te laten duren totdat iedereen aan je zijde is, of tot er genoeg verdeeldheid is gecreëerd. Gooi er nog wat lui bovenop die de reacties van de mens analyseren, en je kunt je berichtgeving nog beter daarop aanpassen.

Je weet op een gegeven moment welke berichten veel reacties uitlokt, of meer bezoekers krijgen. Dat is in Google Analytics duidelijk terug te zien. En dat doen deze nieuwssites. Het is een bedrijf dat draaiende gehouden moet worden. Het is de manier waarop zij geld verdienen.

In tijden van ‘corona’ wordt de mens steeds meer volgzaam gemaakt. Je ziet het terug in de kijkcijfers op televisie. De tweede keer dat Mark Rutte in zijn torentje ging zitten, ontving het een van de hoogste kijkcijfers ooit (ruim 8 miljoen). Dat is niet alleen op televisie. Maar ook met sociale media. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Als er één bericht uitgaat, ontvangt iedereen dat binnen letterlijk één seconde.

Nu het aantal volgers op sociale media en de aanhang van grote nieuwssites zo enorm is gegroeid, hebben ze veel meer macht gekregen om controle uit te oefenen. Je kunt het zien als soort van experimenteren met hoe ze de mensen het beste tegen elkaar op kunnen zetten.

Het vaccin zal de genadeklap zijn. Dit zal de grote verdeeldheid creëren waardoor er nog veel meer maatregelen kunnen ingezet worden, en nog meer mensen beperkt worden in hun doen en laten. Voor de duidelijkheid: dit is pure speculatie.

Of het zo is, wie zal het weten. Maar we kunnen op zijn minst er even over nadenken of het nog wel over corona gaat, of dat ze misbruik maken van de situatie om meer controle uit te oefenen op de mens.

En als mensen het vaccin nemen, moeten ze dan gemonitord worden? Dus hoeveel mensen hebben we dan in Nederland al rondlopen met een mobieltje dat getraceerd wordt? Het zijn maar wat dingetjes die spelen. De volgende keer meer!

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.