BTC kopen? Bitcoin Mining vernietigt ons ecosysteem.

Pascal Vanenburg, van Joop.nl weet ons te vertellen dat Bitcoin meer kapot maakt dan ons lief is. Het zou zelfs de bijen of tulpen vernietigen en/of slecht is voor het ecosysteem.

Inhoud van pagina

Hij had een gesprek met een oude bekende die veel geld heeft zitten in de goed lopende BTC op de cryptocurrency beurs. Hoe ze op dat onderwerp zijn gekomen wist hij niet meer.

Pascal begrijpt niet zo goed hoe je met Bitcoin kunt betalen. 'En wanneer ruil je ze dan in voor daadwerkelijk geld', wilde hij weten. Dat doe je niet, was het antwoord van zijn oude bekende. Na meerdere uitlegpogingen later over het waarom dan niet, gaf hij het op het te begrijpen.

Lees artikel Joop.nl

Daarna stuitte hij op een tweet van Blockfolio. De Bitcoin is nu meer waard dan het gehele BNP van Nederland bij elkaar. Hoe zat het met de tulpen in Nederland? ‘Allemaal aardig’ en ‘leuk is anders’ is zijn reactie hierop.

Wat hij wel weet is dat hij eerder een boek heeft gelezen. Het boek heeft ‘The Uninhabitable Earth: Life After Warming. ‘Een onheilspellend boek’, aldus Pascal. De schaduw is enorm volgens de website digiconomist. Al het stroomverbruik van de Bitcoin komt overeen met dat van heel Chili.

Dit is enorm slecht voor onze toekomstige generatie natuurlijk. Want het onleefbaar maken van de aarde, want dat is wat de BTC gaat doen volgens Pascal, dat zou onomkeerbaar zijn. Wat wel mogelijk is?  

‘We kunnen er nog wél alles aan doen om het proces met een paar honderd jaar af te remmen’ schrijft Pascal. Het opgraven van deze cryptomunten zal het hele ecosysteem vernietigen en langzaam bijdragen aan de vernietiging van de bijtjes. Of bedoelt hij de tulpen?

Conclusie

Kortom, Bitcoin minen is echt slecht dus investeer niet om geld te verdienen. De BTC gaat wel stijgen nog, maar echt niet kopen. Doe het niet. Nogmaals, blijf van die BTC af want het is super slecht voor het klimaat.

De reacties onder het artikel lopen enorm uiteen. Er wordt veel gewezen naar grote Tech bedrijven die veel meer schade aanrichten.

'Google en Youtube kosten veel meer stroom' zeggen sommigen. Anderen zeggen weer dat het 'pure propaganda is wat er verspreidt wordt'. De Bitcoin is iets dat je koopt en als je niet verkoopt, maak je winst.

Nog iemand zegt: ‘Bitcoin is ook niet de digitale valuta van de toekomst, er zijn alleen veel betere alternatieven zoals POS of DPOS systemen die niet zo belastend zijn voor het milieu.‘ Een ander er bovenop: ‘

“Vooruitgang houd je niet tegen!” weet iemand te zeggen. Nog iemand: “Vooruitgang? Bitcoin heeft laten zien dat blockchain mogelijk is, net als cryptocurrency. Maar Bitcoin is op beide gebieden het niveau van de stoomtram of de radiobuis, en rijp voor het museum.”

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.