Babyvoeding besmet met giftige stoffen die permanente hersenschade veroorzaken

CBS kwam op 5 februari met het nieuws dat populaire babyvoeding vol met giftige metalen zit en kan leiden tot hersenbeschadiging.

Een nieuw overheidsrapport zegt dat babyvoeding van enkele van de grootste Amerikaanse fabrikanten besmet is met giftige stoffen die permanente hersenschade kunnen veroorzaken. De bevindingen zijn afkomstig uit de interne documenten van bedrijven zelf.

Onderzoeker Anna Warner:

Volgens het rapport bevatten veel babyvoeding gevaarlijke hoeveelheden giftige zware metalen, waaronder arseen, lood, cadmium en kwik. Documenten van meer fabrikanten toonden giftige metalen in babyvoeding aan op niveaus die hoger waren dan in andere producten.

In vergelijking met de overheidsgrenzen voor gebotteld water is het resultaat dat dit tot 91 keer het arseenniveau, tot 177 keer het loodniveau en tot 69 keer het cadmiumniveau overschrijdt. Een baby die dit voedsel eet, kan worden blootgesteld aan veel van deze vervuilingen.

Wat je kunt doen om het risico op vergiftiging te verminderen

Een recente Amerikaanse regering, er was vanmorgen een studie die zegt dat babyvoeding gevaarlijk hoge niveaus van giftige zware metalen kan bevatten. Dus waar moet je als ouder op letten?

Lindsay Bailey (kinderdiëtiste bij Akron Kinderziekenhuis):

In het begin als we dit onderwerp horen, is het erg beangstigend voor ouders, toch. Het is dus erg alarmerend. Maar ik ben hier om te zeggen dat we diep ademhalen en niet in paniek raken. Laten we het hebben over de feiten.

Een subcommissie van het congres kwam met dit rapport naar buiten over giftige metalen in onze babyvoeding. Dus waar komen deze giftige metalen vandaan? En waar hebben ze het voedsel aan toegevoegd?

De feiten zijn dus dat deze metalen van nature in onze landbouw en op onze bodem terechtkomen, door decennia van vervuiling en de soorten gewassen die worden verbouwd en wat we in deze babyvoeding gebruiken. Er is dus niets toegevoegd. Het is iets dat van nature in onze bodem voorkomt.

En veel van de babyvoedingsfabrikanten vertrouwen op specifieke gewassen in babyvoeding. Zoals wortelen, rijst en zoete aardappelen, zullen uiteindelijk meer van die giftige metalen uit de grond opnemen. Daarom horen we dit rapport.

Welke impact heeft het op de kinderen?

Het is geen nieuw onderwerp en ik weet dat het zo nu en dan weer opduikt, en het eng wordt als je het weer hoort. Maar de regering doet haar best om dit te onderzoeken en zo goed mogelijke regels op te stellen.

Dit bestaat al een hele tijd. We weten dat we blootstelling aan dingen en voedsel krijgen. Al onze voedingsmiddelen zijn gemaakt van chemicaliën. Het beste voorbeeld voor ouders is dat de meesten van ons bekend zijn met ijzer als een metaal dat we eten.

Dus dat is iets waaraan we worden blootgesteld. Het is iets dat we nodig hebben, maar in grote hoeveelheden is dat giftig. Dus deze dingen, ook al zitten ze in onze babyvoeding, en met die blootstelling, betekent niet noodzakelijk dat het op een giftig niveau is. De dosis is erg belangrijk wanneer we dit soort dingen bespreken. Dus onze beste aanbeveling is om het dieet te variëren.

Hoe kunnen we de blootstelling beperken?

Bijtkoekjes die beschikbaar zijn voor baby's en gemaakt zijn van rijstproducten of de kleine snacks (zoals chips) die baby's zullen eten, zijn producten op basis van rijst. Ga op zoek naar een aantal alternatieve granen. Varieer dus het dieet met rijstproducten. Kijk naar verschillende granen die zijn gemaakt van bijvoorbeeld havermeel en haverproducten.

Een andere veel voorkomende die we horen zijn de metalen die in sappen zitten. De aanbeveling is om je te concentreren op vers fruit.

Voor baby's zijn er een aantal verschillende soorten puree, het kan degene zijn die je zelf maakt, gewoon een soort puree in een blender, of als we ons concentreren op verschillende soorten babyvoeding en verschillende soorten fruit.

Eindoordeel

Het ‘klimaat’ zorgt ervoor dat rijst, wortels en zoete aardappelen - teveel giftige stoffen bevatten. Wat zal het klimaat ons nog meer te brengen hebben? Een vulkaanuitbarsting hier en daar? Een vloedgolf waarbij de dijken springen? Wie houdt zijn vingertje in de dijk?

Als deze rapporten allemaal waar blijken te zijn dan kunnen we op zijn minst het dieet variëren voor onze kinderen om te voorkomen dat er schade aan de hersenen wordt toegebracht door te hoge dosissen van lood, arseen of cadmium.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.