Angst laten overheersen om maatregelen in stand te houden

Wie het verhaal beheerst, controleert de mensen. Angst moet overheersen om buitenproportionele maatregelen in stand te houden die de mensheid moet onderdrukken en financieel kapotmaken. Machthebbers beheersen de mainstream media en sociale media. De media blijft doorgaan met het versterken van geluiden die de angst voor Covid-19 blijft aanwakkeren. Personen die hierachter zitten hebben zoveel geld, dat alles nog maar om macht en controle draait.

Het analytisch denkvermogen lijkt te ontbreken bij mensen die niet door hebben wat er nu speelt. Ze krijgen het niet voor elkaar om de situatie goed te analyseren. Er worden niet verschillende invalshoeken bekeken. Hoofd- en bijzaken kunnen ze niet onderscheiden. Je kunt het zien als niet-kritische denkers.

Als iemand goed is in kritisch denken, dan neemt diegene iets niet zomaar klakkeloos aan alsof het vanzelfsprekend is. Vragen worden gesteld om tot de kern van waarheid te komen. Vragen als: Wat bedoel je daarmee? Hoe werkt het? Waarom is dit zo? Helpen je om een situatie beter in te schatten en/of te begrijpen.

Wanneer het om complexere onderwerpen gaat, is het van groot belang niet te verdrinken in alle informatie die je in je opslokt. Wanneer je in je hoofd kunt categoriseren, dan is het makkelijker om verbanden te leggen of patronen te herkennen. Als je je nooit hebt verdiept in dingen, dan is analytisch denken een abstract begrip.

Zie hieronder een lijst om te bepalen of je zelf een analytisch denkvermogen hebt:

  • Hoofd- en bijzaken goed kunnen onderscheiden
  • De essentie van vraagstukken snel zien
  • Consequenties beter zien op basis van bepaalde keuzes
  • Verbanden leggen en patronen herkennen
  • Doorvragen en vervolgens luisteren
  • Vaker nadenken en blijven beschouwen voordat je een conclusie trekt
  • Alle opties goed afwegen voordat je een besluit neemt

Degenen die op dit moment in illusies geloven, vertonen doorgaans een hoge mate van angst door de voortdurende berichtgeving van de Mainstream Media. Ze hebben een lager zelfbeeld en hebben de behoefte aan externe validatie om zelfrespect te behouden. Door volkomen te vertrouwen op de overheid, hebben ze geen kennis tot zich genomen - en is analytisch denken onmogelijk gemaakt.

Het is niet alleen ontstaan door specifieke persoonlijkheidskenmerken. Er zijn waanvoorstellingen ontstaan door een gebrek aan kennis of een slechte logica. Mensen die vandaag de dag ‘wappies’ wegzetten als krankzinnigen, hebben verkeerde interpretaties van feiten die ontstaan zijn door bewuste of onbewuste wensen.

Er zijn een aantal drijfveren die deze wensen aansturen. Hun eigen kijk wordt bevorderd door buitenproportionele optimisme. Hun eigen bezorgdheid en angst heeft ertoe geleidt dat ze hun eigen gevoelens verloochenen en deze op anderen projecteren. Er wordt geen plaats gemaakt voor negatieve gevoelens om zichzelf te beschermen.

Zo kan niet-erkende angst dat anderen de pandemie veroorzaakt hebben voor snode doeleinden omslaan in angst om ziek te worden met Covid-19. Het is een proces waarbij eigen gedachten, gevoelens en emoties spreken en feiten niet meer tellen, ongeacht of de ‘wappies’ bewijs leveren dat hun theorie weerlegt.

Het is niet uniek. Velen hebben de neiging om meer aandacht te besteden of meer geloof te hechten aan informatie die bevestigd wat we al geloven. Consistentie in overtuigingen behouden is een andere reden waarom mensen lastig wakker worden geschud. Als er informatie op je pad komt wat in strijd is met je al bestaande overtuigingen, geeft dit aanleiding tot een intern gevoel van ongemak.

Cognitieve dissonantie zou je het kunnen noemen. Ofwel, nieuwe verhalen moeten verdwijnen, en manieren moeten gevonden worden om de juiste feiten in diskrediet te brengen. Op deze manier kun je de angst van je weghouden en blijven geloven in wat je altijd al gelooft. Redenen worden gezocht om het tegenbewijs niet te geloven.

De illusie is zo groot en uitgestrekt dat het ook aan de waarneming ontsnapt van mensen die aan de macht zijn. Op deze manier houden de elite die de mensheid wilt onderdrukken en meer controle willen uitvoeren, de illusie gemakkelijker in stand. In de huidige Covid-19-crisis zullen angstige personen eerder geloven in complottheorieën als dat een mondkapje werkt tegen het virus.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.