Angst bij ouders over inenten zonder toestemming op basisscholen

Op de website NHnieuws.nl (lees hier) werd vandaag een artikel gepubliceerd over ouders die bang zouden zijn dat kinderen zonder toestemming worden ingeënt tegen of getest op corona. Als complot gezonde denker klinkt zo’n titel mooi. Het maakte mij in ieder geval nieuwsgierig.

Worden ouders die zich veel zorgen maken om hun kind nu dan eindelijk gehoord? Helaas schetste het mijn verbazing toen er alsnog een draai werd gegeven aan het artikel. Ouders zijn 'complotdenkers' volgens bestuurder Haico van stichting Westelijke Tuinsteden.

Ik moest lezen dat de ouders zich op ‘verkeerde’ wijze zouden hebben geïnformeerd. Ouders zouden aan dingen denken die wellicht nooit uit zouden komen, complotten weliswaar.

Verder weet de schoolbestuurder Haico van Velzen dat het eigen gelijk van ouders wordt bevestigd door sociale media platformen. Op Facebook of Youtube staan volgens hem verhalen met een achterliggend algoritme die hoopt dat je iedere inhoud waardeert dat je voorgeschoteld wordt.

Volgens hem is het ook een feit dat als je op zoek gaat naar specifieke inhoud, je angsten bevestigd worden.

Wat ik daar zelf over kwijt wil? Ik kan dat goed begrijpen als je weet hoe de vork echt in zijn steel steekt. Wanneer je op de hoogte bent van alles dat wat speelt, dan zijn de zorgen van ouders gegrond.

Een artikel met deze titel had potentie om ouders die zich zorgen maken om hun kinderen, minder angst aan te jagen. Nu wordt hen verteld dat ze ook nog een in de verkeerde informatie geloven. Moeten ouders zichzelf nu dan in twijfel trekken? Zijn zij de gekken?

Helaas wordt het weer zo verdraaid alsof ouders zich enkel voeden met verkeerde informatie of in complottheorieën geloven. Dat een schoolbestuurder zelf zijn ogen graag sluit voor de informatie die voor het oprapen ligt is ronduit onwenselijk.

Het is een eenzijdig geluid dat je blijft horen waar genocide wordt gepleegd op ouders met een uitgesproken mening die niet schaart met het beleid van de overheid.

Iedereen moet de mond gesnoerd worden. Ook de meer dan al tienduizend ouders die een handtekening hebben gezet onder de petitie om deze vermeende praktijken te stoppen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.