Alles draait om testen en vaccineren: laat je niet misleiden

Hoewel de Telegraaf spreekt van versoepelingen in Duitsland met het 'versoepelingsplan' van de Duitse bondskanselier Angela van Merkel, faalt dit plan volkomen. Sterker nog, het zal veel meer schade aanrichten en het doel ervan is nog meer vaccineren en testen. En of er versoepelingen gaan komen is nog maar de vraag!

Van Merkel is dus met een versoepelingsplan gekomen dat in vijf fases werkt. Er kan alleen versoepeld worden als de coronacijfers dalen. Maandag zou dit plan in werking worden gezet.

Angela Merkel heeft alweer bekend gemaakt dat de lockdown grotendeels van kracht blijft deze maand. Ze had dus eerder dat model aangekondigd voor gefaseerde versoepelingen. Het was slechts een illusie die niet heel lang stand hield. Er gaan helemaal geen versoepelingen komen. Alleen als er meer gevaccineerd wordt, en dat alle Duitse burgers na zondag een gratis sneltest hebben gehad.

Eerder werd gesproken van een versoepeling dat tot maximaal 5 personen weer langs kunnen komen in een ander huishouden. Ook dat is bedrog. Dat zit veel verder in het versoepelingsplan en kan nog maanden duren. Hetzelfde stappenplan als in Nederland wordt gebruikt.

Kijk naar Duitsland en je weet waar Nederland naartoe gaat. Een aantal van de eerder besloten versoepelingen: Scholen en kappers weer open. In een tweede fase komen de boekhandels, tuincentra en bloemenzaken aan de beurt. In geopende zaken komen allerlei extra maatregelen zoals een maximaal bezoekersaantal zoals ook hier (2 max. per verdieping & 10 minuten) geldt.

Wanneer er in een regio het aantal besmettingen onder de 100 per 100.000 personen daalt, dan mogen onder andere de dierentuinen of museums weer open. Sporten in de buitenlucht alleen of met zijn twee zal dan toegestaan worden en kinderen tot 14 jaar kunnen in groepsverband sporten.

Dan kom je pas toe aan het versoepelen van maatregelen zoals restaurants en cafés. Maar let op: alleen buiten mogen gasten ontvangen worden. Bovendien hoef je niet meer van tevoren te reserveren als het aantal besmettingen onder de 50 gevallen per 100.000 personen daalt.

Het grote probleem met dit versoepelingsplan is dat als het aantal besmettingen weer boven de 100 per 100.000 personen stijgt, er geen versoepelingen worden gedaan. Uiteindelijk beloven ze te versoepelen als het testen en inenten sneller beschikbaar wordt gesteld. Huisartsen zo spoedig mogelijk gevaccineerd om het vaccinatieprogramma in Duitsland te versnellen.

De vraag is ook of de versoepelingen weer ingetrokken worden als het aantal besmettingen stijgt. Net als dat Angela van Merkel woensdag aangekondigd heeft om maandag met versoepelingen te komen, heeft ze dat nu alweer afgezworen. Laat je niet beetnemen door de berichtgeving en denk niet dat je zomaar weer met 5 personen bij je thuis kunt zitten want dat gaat nog heel lang duren.

Mensen zullen weer als jojo’s heen en weer geslingerd worden met minder vrijheden en het zal veel economische schade veroorzaken in verschillende sectoren. De overheden doen er alles aan om mensen te ontmoedigen nog naar buiten te gaan.

Verschillende artikelen verschijnen al dat het koopgedrag fysiek enorm gaat verminderen en dat een groot deel van de winkels wellicht nooit meer geopend zullen worden. Houd er rekening mee dat Angela van Merkel nauw contact heeft met personen die achter ons beleid zitten. Als je daar rekening mee houdt, houd er dan ook rekening mee dat het nog lang gaat duren voordat we echt onze vrijheden weer terug gaan krijgen.

Tenzij je vaccineert of veelvuldig test, of beide, tot in de eeuwigheid – een jaarlijks terugkerend proces. En zelfs dan hebben we nog een hele lange rit te gaan. En hoeveel verdeeldheid gaat het weer met zich meebrengen als alle extra privileges erin gewerkt zijn? De indirecte verplichting van een vaccinatie zou je het kunnen noemen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.