Ab Osterhaus: ‘extra maatregelen, alle versoepelingen vergeten’

Ab Osterhaus, viroloog van beroep, wilt onze kinderen nog meer onderdrukken en ons straks nog meer maatregelen opleggen. Het is voor die lui nooit genoeg. Het is een soort van verslaving voor ze om de mensen te zien lijden.

Leerlingen van de eindexamenklas hebben feestjes georganiseerd. Ze hebben geconstateerd dat daar vanuit clusters (ophopingen van besmettingen) zijn ontstaan. Dit is in thuissituaties gebeurt, en niet op school zelf. Het is zeer belangrijk om dat te benadrukken.

Ab Osterhaus had hier ook wat over te zeggen. Hij versprak zich echter wel twee keer door te zeggen dat 'kinderen' ervan overtuigd moeten worden. Of is dat pas de volgende fase en was hij even in de war? Voor nu moeten de jong-volwassenen op de vingers worden getikt.

En als de jong-volwassenen zich hier niet aan houden dan weet Ab Osterhaus ons te vertellen dat we 'extra maatregelen krijgen en we alle versoepelingen weer kunnen vergeten'. Goed nieuws nietwaar?

https://www.youtube.com/watch?v=Lr88GsneozQ

Ab Osterhaus: "Met ze allen naar school komen. En dan 700 mensen bij elkaar hebben, dan kan je wel uitrekenen wat er gaat gebeuren. Ik denk die kinderen er toch van overtuigd moeten worden, of die jongvolwassenen - dat het niet goed is wat ze doen. En dat is naar de maatschappij toe onverantwoordelijk.

Journalist: "Nou is het wel door het RIVM al gezegd dat het ingecalculeerd werd. En dat er weer een versterking zou plaatsvinden als de scholen weer heropend zouden worden dan hebben we een lichte stijging. Valt dit binnen de marges van de ingecalculeerde risico's? Of gaat het sneller?"

Ab Osterhaus: "Ik denk dat we dit soort stijgingen niet moeten accepteren. Als het R-getal boven de 1 komt te liggen, dan krijg je dit soort situaties. Dan is het een kwestie van tijd, en dan krijgen we weer extra maatregelen. Dan kunnen we alle versoepelingen weer vergeten. Ik denk dat die kinderen ervan overtuigd moeten worden, dat dit echt niet is wat je moet doen."

Journalist: "Helder, dank."

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.